Bečić: DPS svjestan da je pred građanima plan koji obezbjeđuje fer i poštene izbore

Bečić je kazao da su svi prethodni planovi služili samo za legitimizaciju izbornih krađa
2402 pregleda 11 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Učesnici sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Važnost Briselskog plana počiva na činjenici da je to prvi plan koji je od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori potekao od opozicije, a naišao na podršku međunarodne zajednice i građani i kompletna javnost se prvi put susreću sa takvom okolnošću, saopštio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, ta partija je održala sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora u Herceg Novom.

"Prvi put pred građanima je plan koji im obezbjeđuje fer i poštene izbore za razliku od svih prethodnih planova koji su služili samo za legitimizaciju izbornih krađa sa kojima smo se jedino susretali u bez izuzetka svim izbornim procesima. Toga je, svjestan i DPS, i iz tog razloga mu odgovara da kupuje vrijeme blokadom odbora, na koji način ovog puta planira da sprovede novu izbornu krađu, što su Demokrate u prethodnom periodu, kroz djelovanje svojih predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, potpuno raskrinkale i odlučne su da DPS-u ovog puta ništa slično ne dozvole", istakao je Bečić.

U saopštenju se dodaje da su predsjednici mjesnih odbora sa rukovodstvom Demokrata saglasni u neophodnosti pružanja pune podrške Briselskom planu i istrajavanja u stavu da izbori moraju biti pošteni ili da ih neće biti.

Na sastanku je konstatovano da su Demokrate u Herceg Novom zaokružile svoju partijsku infrastrukturu i da je ona u potpunosti spremna za realizaciju Briselskog plana, kao i za realizaciju bojkota, u slučaju da DPS pokuša da ga osujeti.

"Takođe, iskazano je zadovoljstvo učincima lokalne vlasti na čelu sa Demokratama, među kojima se izdvajaju: izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, u Sutorini, obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za učenike prva četiri razreda, kao i donošenje Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite kojom su predviđene premije za novorođenčad. Lokalna vlast je sanirala i krov objekta u kojem je smještena OŠ „Orjenski bataljon“ i MZ „Kamenari“ i asfaltirala lokalni put u Kamenarima od Jadranske magistrale u dužini od 500m, a uloženo je i 74.000 eura za uređenje putne mreže. Predviđeno je, takođe, da po završetku ljetnje sezone bude još dinamičnije, pa će se raditi: sanacija puta od Barona do Vile Kukoljac, uređenje puta od Čela do Španjole, asfaltiranje lokalnog puta, dužine od 500 metara, u Kamenarima do izvora Lalovina, asfaltiranje putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica, uređenje puta prema crkvi Sv. Spasa u Mojdežu i sanacija puta Topla 3 – Modra ploča, odnosno preostalog i oštećenog dijela puta, čime će uređenje putnog pravaca između ovda dva velika naselja biti zaokruženo. Takođe, u planu je i nastavak radova na sanaciji puta kroz Novo Mesto, čija jedna dionica je uređena prošle jeseni, kao i postavljanje javne rasvjete na Gomili", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su naveli da svi ovi projekti, ali i mnogi drugi bacaju svjetlo na razloge zbog kojih Demokrate napadaju politički marginalci i oni koji su uništavali Herceg Novi, a koji sada nemaju nikakvu političku podršku u biračkom tijelu Herceg Novog, usljed čega svoje komplekse i frustracije pokušavaju da liječe podmetanjima i izmišljotinama na štetu onih koji rade nešto u korist građana.

"Građani su, međutim, takav obrazac ponašanja i njegove razloge identifikovali i na podmetanja i izmišljotine se ne osvrću jer više vjeruju svojim očima, nego bilo čijim podmetanjima", piše u saopštenju Demokrata.

Bonus video: