Đukanović: Nikšić je u velikoj mjeri doprinio oblikovanju današnje Crne Gore

On je dodao da su rezultati napretka Nikšića, koji iz godine u godinu dobija sve moderniji izgled, kao kulturno središte i vjesnik novog tehnološkog razvoja, vidljivi na svakom koraku
2454 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra — Dana opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Nikšića uz najbolje želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Nikšić sa svojim ljudima, koji je kroz istoriju prepoznat kao simbol crnogorskog slobodarstva i antifašizma, doprinio je u velikoj mjeri oblikovanju današnje Crne Gore, države sa dinamičnom ekonomijom, koja je važan faktor regionalne stabilnosti, članica NATO i lider u pregovorima sa EU", rekao je Đukanović.

On je dodao da su rezultati napretka Nikšića, koji iz godine u godinu dobija sve moderniji izgled, kao kulturno središte i vjesnik novog tehnološkog razvoja, vidljivi na svakom koraku.

"Postignuta ekonomska održivost, brojni realizovani i planirani projekti, uz adekvatnu valorizaciju prirodnih i ukupnih resursa, kroz saradnju lokalne uprave i Vlade, garant su blisko bolje budućnosti Nikšića, a time i Crne Gore“, zaključio je Đukanović.