Marković: Važno je da BiH i Kosovo imaju jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu

Marković je primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine, Branimira Jukića i ambasadora Kosova, Ilbera Hisu
306 pregleda 1 komentar(a)
Jukić i Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Jukić i Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Važno je da Bosna i Hercegovina i Kosovo imaju jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu, a Crna Gora će ih podržavati na tom putu, poručio je premijer Duško Marković.

Marković je primio danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine, Branimira Jukića i ambasadora Kosova, Ilbera Hisu.

Na sastancima je konstatovano da je od izuzetnog značaja unapređenje infrastrukture, prije svega putne, što je preduslov za bolje povezivanje država ali i ubrzani razvoj ekonomija.

„Mi se dobro razumijemo i odlično sarađujemo, ali teško dolazimo jedni do drugih. To moramo promijeniti“, kazao je Marković.

Jukić je istakao da se Crna Gora uvijek ponašala kao iskreni prijatelj BiH i dodao da dvije države imaju oko 60 bilateralnih sporazuma iz različitih oblasti.

Na sastanku sa Hisom, osim snaženja infrastrukture, razgovarano je i o potrebi jačanja saradnje u oblasti umjetnosti, kulture i sporta.

U kontekstu razgovora o crnogorskoj zajednici na Kosovu i Albanskoj u Crnoj Gori, sagovornici su se saglasili da je multikonfesionalni sklad veliki potencijal i snaga dvije države.

Bonus video: