Rudović o smjeni Kadije: Sluge DPS u Savjetu RTCG državu vraćaju u mrak jednopartizma

"Odlukom da ponovo zarobe javni servis zabadaju prst u oko zdravom razumu, profesionalnom novinarstvu, slobodnim građanima Crne Gore, ali i zapadnim partnerima koji od Crne Gore očekuju napredak, a ne povratak u mrak jednopartizma i pretvaranje javnog servisa u propagandni servis vlasti i nekontrolisane moći", navodi Rudović
123 pregleda 9 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 09.06.2018. 07:11h

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović saopštio je danas da sluge Demokratske partije socijalista (DPS) u Savjetu Radio televizije Crne Gore (RTCG) državu vraćaju u mrak jednopartizma.

On ocjenjuje grotesknim istup članova Savjeta RTCG nakon smjene Andrijane Kadije sa mjesta direktorice RTCG i kaže da se radi o pionima režima i da je ta činjenica jasna sveukupnoj crnogorskoj javnosti.

"Odlukom da ponovo zarobe javni servis zabadaju prst u oko zdravom razumu, profesionalnom novinarstvu, slobodnim građanima Crne Gore, ali i zapadnim partnerima koji od Crne Gore očekuju napredak, a ne povratak u mrak jednopartizma i pretvaranje javnog servisa u propagandni servis vlasti i nekontrolisane moći", navodi Rudović.

Dodaje da će zbog ove situacije trpiti i pregovori o pridruživanju EU, jer, kako tvrdi,nemoguće je u ovakvim uslovima očekivati napredak i zatvaranje najvažnijih poglavlja.

"Zbog pokušaja očuvanja moći i neograničene vlasti trpi cijela država i postaje zarobljenik vladajuće klike. Promovisanjem poslušnosti DPS sa svojim slugama u Savjetu RTCG-a i ostalim paradržavnim organima koji bi formalno trebalo da budu kontrolori vlasti DPS-a nestavlja se bezobraznim urušavanjem fundamentalnih vrijednosti koje jedno društvo čine koherentnim i elementarno zdravim", zaključio je Rudović.

Bonus video: