RAZGOVARAO SA KREŠNIKOM ČOLAKUOM

Bečić: Demokrate namjeravaju da konkurišu za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić i Čolaku, razgovarali su o procesu evropske integracije država Zapadnog Balkana i o mogućnostima saradnje evropskih i emancipatorskih političkih formacija koje djeluju u državama regiona
868 pregleda 0 komentar(a)
Čolaku i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Čolaku i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je danas da ta partija tokom ove godine namjerava da konkuriše za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji.

Bečić je to kazao tokom sastanka sa funkcionerom i članom Predsjedništva opozicione Demokratske stranke Albanije, Krešnikom Čolakuom.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić i Čolaku, koji u Demokratskoj stranci Albanije upravlja i odjeljenjem partije za vanjsku politiku, razgovarali su o procesu evropske integracije država Zapadnog Balkana i o mogućnostima saradnje evropskih i emancipatorskih političkih formacija koje djeluju u državama regiona.

U saopštenju se navodi da su oni razmijenili razmišljanja o stanju demokratije u Crnoj Gori i u Albaniji i iskazali punu posvećenost dva politička subjekta načelima vladavine prava, političkog pluralizma i funkcionišuće tržišne privrede.

"Dvojica političara ukazali su na neophodnost da se radi na unapređenju dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i Albanije i u tom smislu je dogovorena posjeta predsjednika Demokrata Alekse Bečića Tirani, tokom koje će sa predstavnicima Demokratske stranke Albanije razgovarati o učvršćivanju veza između dvije političke stranke i mogućnostima formiranja regionalne mreže progresivnih političkih stranaka na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je tokom razgovora, naročito naglašena važnost stvaranja prijateljskih i partnerskih odnosa u okviru mreže stranaka koje čine Evropsku narodnu partiju, koja predstavlja najsnažniji savez političkih stranaka u Evropi.

"Bečić je svog kolegu iz Demokratske stranke Albanije informisao i o namjeri Demokrata da tokom ove godine konkurišu za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji i izrazio očekivanje da će ka tom cilju Demokrate imati punu podršku prijateljskih i partnerskih organizacija iz regiona", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Preporučujemo za Vas