"CRNA GORA U POKRETU"

Vuksanović Stanković u Pljevljima: Tajkuni Vlade opljačkali grad

“Baš danas na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, u gradu gdje većina građana gladuje, luksuznim kolima dolaze ministri sa Predsjednikom Vlade da održe sjednicu Vlade"
3411 pregleda 6 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković u Pljevljima, Foto: SDP
Draginja Vuksanović Stanković u Pljevljima, Foto: SDP

Predsjednica Socijaldemokatske partije Draginja Vuksanović Stanković posjetila je danas Pljevlja u okviru kampanje "Crna Gora u pokretu". Tokom posjete predsjednica SDP se upoznala sa stanjem u ovom gradu, sa posebnim akcentom na problemima vezanim za zdravu životnu sredinu, pitanje toplifikacije, kao i tajkunskih privatizacija nekadašnjih velikih pljevaljskih preduzeća. 

“Baš danas na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, u gradu gdje većina građana gladuje, luksuznim kolima dolaze ministri sa Predsjednikom Vlade da održe sjednicu Vlade. I šta će vam poručiti sa te sjednice Vlade dragi  moji građani Pljevalja? Da su njihovi tajkuni opljačkali građane Pljevalja, da je sve više siromašnih,da je sve više onih koji napuštaju Pljevlja I odlaze iz Pljevalja i naše drzave, a da je stopa mortaliteta mnogo veća od stope nataliteta. Mi ćemo prekinuti praksu da se iz Pljevalja samo odnosi, da se Pljevlja i njeno bogatstvo samo iskorišćavaju i da od toga korist ima samo centralna vlast i njeni tajkuni.” -  navela je predsjednica SDP.

“Sjećamo se njihovih obećanja o drugom bloku, o toplifikaciji Pljevalja, godinama su vam govorili o tome i kao što vidite,sve vrijeme ste bili varani. Poručiću vam da nijesu ispunili ono što su godinama obećavali,da nijesu sagradili drugi blok termoelektrane, da ništa nema od dugo obećavane toplifikacije grada Pljevalja. Svih ovih godina, poručiću vam, da su vas varali, i da su vas na kraju prevarili, to je poruka sa današnje sjednice vlade. Mi imamo plan kako da, od resursima bogatih Pljevalja, učinimo život njegovih gradjana pristojnim, a životnu sredinu primjerenu evropskim standardima” - poručila je predsjednica SDP

"Ovi vrijedni ljudi zaslužuju neuporedivo bolji tretman i mi ćemo im to obezbijediti. Pljevlja je grad koji kroz Rudnik i Termoelektranu mnogo daje ekonomiji Crne Gore a zauzvrat se iz Pljevalja uglavnom samo odnosi a grad zagađuje” zaključila je predsjednica SDP.