Udruženje sudija: Navodi Radunovića netačni i neutemeljeni

Ocjena Radunovića se, može tretirati isključivo kao politički gest, a ne kao zaključak zasnovan na stvarnim rezultatima i dostignućima, kazala je predsjednica Udruženja, Hasnija Simonović
4890 pregleda 3 komentar(a)
Simonović, Foto: Zoran Đurić
Simonović, Foto: Zoran Đurić

Udruženje sudija Crne Gore smatra neutemeljenim i netačnim navode koje je u vezi sa crnogorskim pravosuđem iznio Slaven Radunović, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik parlamentarnog odbora za evropske integracije na jučerašnjoj konferenciji “Izazovi Crne Gore u pregovaračkim poglavljima 23 i 24", koju je organizovala NVO Građanska alijansa.

"Tom prilikom, gospodin Radunović je istakao da je da je crnogorsko pravosuđe oboljelo od bolesti koja proizilazi iz nesmjenjivosti vlasti. Ovakvom ocjenom, gospodin Radunović na tendenciozan i politički motivisan način želi uniziti i omalovažiti cjelokupno crnogorsko pravosuđe, zanemarujudi stvarno stanje i rezultate koje ova grana vlasti ostvaruje. Prilikom davanja ovakvih ocjena, a naročito zbog toga što je u pitanju poslanik i predsjednik parlamentarnog odbora koji je zadužen za pitanje evropskih integracija, gospodin Radunović je bio obavezan uzeti u obzir da je crnogorsko pravosuđe načinilo značajne pomake u svom radu i organizaciji. Da ovo nije pristrasna i proizvoljna tvrdnja, direktno svjedoče pozitivni izvještaji međunarodnih organizcija i eksperata, kao i zaključak Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovida da je u postizanju članstva u NATO i napretka na putu ka Evropskoj uniji značajna zasluga upravo crnogorskog pravosuđa", kazala je predsjednica Udruženja sudija Crne Gore, Hasnija Simonović.

Zbog svega navedenog, ocjena Radunovića se, kako je kazala Simonović, može tretirati isključivo kao politički gest, a ne kao zaključak zasnovan na stvarnim rezultatima i dostignućima.

"Shodno tome, gospodin Radunović bi se, kao predstavnik jedne od tri glane vlasti, trebao suzdržati od ovakvih malicioznih ocjena, naročito kada nijesu utemeljene na stvarnim činjenicama. Pogotovu u datom trenutku, kada crnogorsko sudstvo, koje je integralni dio pravosuđa Crne Gore, obilježava 29. oktobar – Dan crnogorskog sudstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: