Radunović: Rukovodstvo Udruženje sudija priznaje samo sud Partije

"Želim da ohrabrim sve one časne sudije koji se odupiru pritiscima režima, mafije i korumpiranih kolega, jer oni su nada da pravosuđe nije potpuno zarobljeno i da vladavina prava može postati realnost, u budućnosti, i u Crnoj Gori"
1340 pregleda 3 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović

Tragično je, a ne komično, to što Hasnija Simonović, ispred Udruženja sudija, proziva poslanika zbog toga što koristi vid, sluh i zdravu logiku, a da je prethodno isto udruženje prećutalo sve afere u kojima se jasno i nedvosmisleno prikazuju kriminal i korupcija u pravosudnom sistemu, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On je reagovao na navode Udruženja sudija koje je, između ostalog, saopštilo da je crnogorsko pravosuđe načinilo značajne pomake u svom radu i organizaciji.

"Najbolji dokaz da sam bio u pravu kada sam konstatovao da se u predmetima za koje je direktno zainteresovan vrh režima, sudi isključivo shodno interesima Partije i njenog šefa, jeste upravo to što gospođa Hasnija kao krunski kontraargument navodi kako je njihov rad pohvalio lično Milo Đukanović. Logično je da ih pohvali nakon ovoliko sudskih procesa koje vode protiv njegovih najljućih političkih protivnika, kao i nakon uloženog truda da svaki proces protiv njegovih saradnika ili zastari ili završi nekom nagodbom. Gospođa Simonović je ovom svojom izjavom praktično potvrdila da sudstvo u Crnoj Gori jedino priznaje sud šefa Partije, jer po njenom tumačenju, kada vas predsjednik Partije pohvali, gubi se svako pravo na kritiku vašeg rada".

Radunović je istao da je zadovoljan što su građani Crne Gore, ali i međunarodni posmatrači, imali mogućnost da u direktnom prenosu procesa poznatog kao ”državni udar” vide "kako izgleda nepristrasno vođenje, utvrđivanje dokaza i presuđivanje, u režiji pravosudnih organa jedine evropske zemlje koja nije doživjela smjenu režima od II svjetskog rata".

"Kao poslanik i predsjednik Odbora za evropske integracije, ali prije svega kao građanin ove zemlje, želim da ohrabrim sve one časne sudije koji se odupiru pritiscima režima, mafije i korumpiranih kolega, jer oni su nada da pravosuđe nije potpuno zarobljeno i da vladavina prava može postati realnost, u budućnosti, i u Crnoj Gori", zaključuje se u reagovanju Radunovića.

Bonus video: