"PRESUDA JE DOKAZ DA SU INSTITUCIJE DRŽAVE URUŠENE"

Rovčanin: Mićunovića je DPS ostavio bez posla zato što ne želi biti dio izborne partijske mašinerije

"Sada je jasno zašto je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore rekla da sudovi ne treba da se bave razrješenjima. Dakle, stav Medenice je da građani koje DPS ostavi bez posla, ostanu i bez sudske zaštite"
4608 pregleda 1 komentar(a)
Rovčanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Rovčanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 30.10.2019. 17:56h

Presuda Vrhovnog suda Crne Gore kojom je potvrđeno da je bivši direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović nezakonito razriješen, još je jedan u nizu dokaza da su institucije ove države urušene, saopštio je danas Nikola Rovčanin, portparol Demokratske Crne Gore.

Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je presudu danilovgradskog Osnovnog suda da je bivši direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović nezakonito razriješen.

"Mićunović je samo jedan od desetine hiljada građana koje je DPS ostavio bez posla, samo zato što ne žele biti dio izborne partijske mašinerije. Sada je jasno zašto je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore rekla da sudovi ne treba da se bave razrješenjima. Dakle, stav Medenice je da građani koje DPS ostavi bez posla, ostanu i bez sudske zaštite. Poslednja presuda je samo potvrdila očiglednost i nešto što su svi u Crnoj Gori znali: da je Mićunović razriješen nezakonito", istakao je Rovčanin.

On je dodao da nasuprot tome, oni koji su pravosnažno osuđeni za krivična djela, održavaju se na funkcijama, napreduju i imenuju na nove. 

"Poslednja presuda potvrđuje i ozbiljnu krizu institucija, potpunu devijaciju sistema i potrebu da se reformski djeluje", zaključio je Rovčanin.

Preporučujemo za Vas