Nikolić: Radulović nije podnio ostavku zbog "objektivne odgovornosti", rečeno mu je da mora

"Postoje jasne indicije da je snimak koji je prikazan u emisiji "Načisto" TV Vijesti, samo benigni dio velike korumcionaške ugradnje već bivšeg ministra sa "velikim" investitorima zbog čega se prostor Crne Gore uništava 30 godina", kazao je Nikolić
7532 pregleda 0 komentar(a)
Nikolić, Foto: GP URA
Nikolić, Foto: GP URA
Ažurirano: 02.11.2019. 15:30h

Građanski pokret URA po pitanju afere Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) nema šta da doda jer je sve jasno, saopštio je danas Predrag Nikolić iz te partije.

"Drago nam je što nas kontaktiraju građani, među kojima su i članovi DPS-a, imajući portebu da kažu da osjećaju stid. Taj stid je dobar početak. Znamo da ministar Radulović nije podnio ostavku zbog "objektivne odgovornosti" nego jer mu je rečeno da mora da je podnece, pa se ministar Pažin poziva na njegov “častan čin“", istakao je Nikolić.

On je dodao da je sudstvo koje prebaca lopticu između sebe pet mjeseci, oko ovog jednog slučaja, pokazalo svoj profesionalizam na negativan način.

"A uredno primaju plate za svoj nerad. Pozivamo sudsku vlast da odradi svoj posao do kraja. Jer sudska vlast je nezavisna. Postoje jasne indicije da je snimak koji je prikazan u emisiji "Načisto" TV Vijesti, samo benigni dio velike korumcionaške ugradnje već bivšeg ministra sa "velikim" investitorima zbog čega se prostor Crne Gore uništava 30 godina", kazao je Nikolić.

On je rekao da u GP URA znaju šta je objektivna i šta je moralna odgovornost, kao i da znaju kad neko podnese ostavku jer mora, kao u konkretnom slučaju.

"Kada je već pokazao "objektivnu odgovornost" i dao ostavku, koju je morao dati, pozivamo ga da sa sobom ponese i svoj devastatorski Zakon o planiranju i izgradnji objekata, koji je itekako unazadio procese urbanog planiranja i degradirao ionako malo učešće građana, gdje je Vlada uspjela da struku svede na nešto što ne postoji. Kad smo već kod odgovornosti interesuje nas rasplet. Možda "objektivno odgovorni" opet pođu na neko ambasadorsko mjesto? GP URA od sudskih vlasti traži samo jedno - po Ustavu i zakonima... i da se ne prave mrtvi", zaključio je Nikolić.

Bonus video: