"Glavni grad i Ministarstvo prosvjete zajedno sastavljaju saopštenja kojima bi prodali maglu"

"Pošto se iz Glavnog grada i Ministararva prosvjete hvale ostvarenim pozivamo ih da odgovore koliko su projekata realizovali iz Strateškog plana razvoja Glavnog grada za period 2012-2017?"
944 pregleda 0 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Glavni grad i Ministarstvo prosvjete pokazali su u svom odgovoru na otvoreno pismo kluba odbornika Građanskog pokreta URA da komuniciraju i zajedno sastavljaju samo saopštenja sa kojima bi prodali maglu i u kojima nema odgovora na postavljena pitanja, saopšteno je danas Građanskog pokreta URA Podgorica.

"Sa druge strane, saradnje oko strateških dokumenata i planova očigledno nema. Pošto se iz Glavnog grada i Ministararva prosvjete hvale ostvarenim pozivamo ih da odgovore koliko su projekata realizovali iz Strateškog plana razvoja Glavnog grada za period 2012-2017? Da li su škole koje pominjete druga gimnazije i osnovne škole u naseljima City kvart, Zabjelo i Karabuško polje?", navodi se u saopštenju GP URA Podgorica kojim reaguju na zajedničko saopštenje Glavnog grada i Ministarstva prosvjete.

Podgorička URA Glavnom gradu i Ministarstvu prosvjete opet postavlja pitanja, na koja kako tvrde, nijesu odgovorili.

"Zbog čega se u Strateškom planu razvoja Glavnog grada za naredni petogodišnji period ne nalaze škole i vrtići čiju je gradnju najavilo Ministarstvo prosvjete? Da li će Ministarstvo i Glavni grad sarađivati prilikom realizacije najavljenih projekata i koji je rok za njihovu realizaciju?", navodi se u saopštenju GP URA Podgorica.

Oni navode da dok su za Glavni grad i Ministarstvo prosvjete pitanja oko gradske bolnice, novih škola i vrtića politička debata, za GP URA Podgorica su to veoma važna životna pitanja koja treba da olakšaju život građana Podgorice.

Bonus video: