Božović: Kusovac sahranio DPS toliko da ga ni Bog ne može oživjeti

Božović tvrdi da je Kusovac, kada je u toku radnog vremena u multimedijalnoj sali Opštine Tivat organizovana promocija Mila Đukanovića za predsjedničkog kandidata, naredio da svi članovi DPS-a zaposleni u Opštini i ostalim javnim službama moraju napustiti radna mjesta i biti prisutni, "pod moranjem i prijetnjama partijskim sankcijama"
4450 pregleda 10 komentar(a)
Božović, Foto: Crnogorska
Božović, Foto: Crnogorska

Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, u potpunom psihičkom dizbalansu, nokautiran snagom argumenata, pokušava skrenuti temu patološkim lažima, čime dokazuje svoju nekompetentnost i nedoraslost funkciji koju obavlja, kazao je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske, u reagovanju na jučerašnje saopštenje Opštine Tivat.

"Opet ništa nije demantovano od brojnih navoda kojima dokazujem krivična djela Kusovca koje vrši u kontinuitetu, zbog čega će kad tad završiti iza rešetaka, kao ni vrlo precizna argumentacija kojom je potpuno raskrinkan pokušaj moje profesionalne diskreditacije. Ali Siniša Kusovac nema mjere u neljudskim postupcima, jer svjestan intelektualne inferiornosti, nespreman da se suoči sa istinom, zaglibljuje sve više unižavajući se do samog dna ionako nepostojećeg dostojanstva. Ne postoji ama baš niti jedna osoba koja bi potvrdila navode koje je Kusovac kadar izmisliti", navodi Božović i dodaje:

"Kusovac govori „da sam poslove obavljao nezakonito” jer se pita kako sam kao psiholog vodio Sekretarijat za informacione sisteme i zajedničke poslove, a samo dan ranije je sam izjavio da je Upravna inspekcija konstatovala dok sam bio seketar da je dokumentacija u vezi mog radnog odnosa uredna. Potpuno dezorjentisan Kusovac ne zna da je organ, kojim sam sa naročitim uspjehom rukovodio godinama, obuhvatao poslove upravljanja kadrovima, pisarnice, informatike i raznovrsne zajedničke poslove, te da je mjesto starješine organa menadžersko, a ne usko stručno. Rezultati, dokumentovani u brojnim godišnjim izvještajima o radu, koji su dostupni javnosti, a koje Kusovac ignoriše jer ih nažalost ne razumije, dokazuju da je upravo za vrijeme mog mandata postignut najveći napredak i uspjeh ikad zabilježen u datim oblastima u Opštini Tivat. Podśetiću Kusovca, koji je konačno otkrio da sam psiholog po struci, da sam za razliku od njega bio izvanredan student na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, sa prośečnom ocjenom 9.62, te da sam bio stipendista Crne Gore i Tivta, i da sam zahvaljujući tom postignuću bez partijske knjižice, nakon što sam bio najuspješniji instruktor popisa stanovništva 2011. godine, zapošljen u Opštini prvenstveno da se bavim upravljanjem ljudskim resursima, kao jednom od grana poslovne psihologije. Zasigurno je to bila jedna od najboljih kadrovskih odluka Opštine Tivat u protekloj deceniji. A koliko ste Vi sposobni o Vama govore napamet naučene fraze i floskule i pokušaj taksativnog nabrajanja navoda uslijed kojeg se pogubite i odlutate već u istoj rečenici. Takođe znamo i da ste neko ko na svaki način unižava akademsko zvanje, jer ste kao dekan instant fakulteta godinama za novac i minimalan trud „poklanjali” diplome, a i sami kupili izbor u zvanja, kao recimo u zvanje vanrednog profesora na istom onom univerzitetu đe se fakultet završava za tri dana, u što se javnost u regionu imala priliku uvjeriti nedavno, kada je isplivala skandalozna informacija o jednom političaru iz BiH."

Božović je Kusovcu poručio da stambeno pitanje nije rješavao po nekoliko puta "na grbači građana Tivta".

"Čak sam i platu dobijao za svoj rad, g-dine Kusovac, gle čuda, savršeno ste to istakli, samo što sam ja primao platu za stvarni rad, dok polovina vaših partijskih uhljeba, koje masovno zapošljavate nezakonitim ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, koji 7 od 8 sati dnevno gledaju u plafon, šetaju, skitaju, ispijaju kafe, pauziraju, idu na pijacu, po buticima, ćakulaju, ogovaraju, spletkare, špijuniraju i slično, dobijaju platu za nerad, odnosno za sirovo vrijeme provedeno u zgradi ili nerijetko i van nje. Za koji rad dobija platu na primjer Jadranka Joksimović, sekretarka za lokalnu samoupravu, koja ne radi bukvalno ništa godinama u nazad? Što se tiče stana, nijesam kao Vi rješavao stambeno pitanje po nekoliko puta na grbači građana Tivta! Zamislite doktora ekonomskih nauka koji ne zna razliku između svojine i postanarstva, pa bez imalo stida, kao što ste Vi učinjeli, izađe za skupštinsku govornicu i izjavi da je tačno da je u imovinskim kartonima godinama prijavljivao tri stana, ali da je to u stvari radio iz neznanja misleći da treba upisati stan u kojem je postanar. A kako ste bili „postanar” u tri stana istovremeno, Kusovče? Đe nestaše stanovi koje ste imali u svojini da bi bestidno opet uzeli kredit od 52 hiljade eura? Ja rješavam stambeno pitanje u skladu sa zakonom na način što sam dobio mogućnost da kupim stan po povoljnijim uslovima, na javnom konkursu za sve lokalne službenike i namještenike Opštine Tivat. Niko mi ga nije poklonio, niti sam ga ja uzeo, kako kazaste Kusovče, i plaćam mjesečnu ratu kredita 330 eura da bih riješio stambeno pitanje prvi put, za razliku od Vas", kazao je Božović.

On ocjenjuje da se u saopštenju Opštine Tivat otkrivaju latentni negativni stavovi prema karakteristikama određenih nacionalnih, odnosno etničkih skupina, te smatra važnim da se razotkrije "ničim izazvani animozitet koji demonstrirate na nedopustiv način".

"Podrugljivo komentarišete obilježja Srba i državne organe Srbije kao mog prvog poslodavca, na što sam vrlo ponosan, obzirom da sam bio jedan od dva diplomca koji su dobili priliku da odrade pripravnički staž u Vladi Vojvodine (tada Izvršnom vijeću). Naročito je frapantno Vaše krajnje degutantno izrugivanje sa jotovanom verzijom crnogorskog jezika čime vrijeđate ośećaje etničkih Crnogoraca i ugrožavate pravo na slobodan izbor verzije jezika koji je po Ustavu Crne Gore u službenoj upotrebi. Za razliku od Vas bio sam nadaleko poznat kao partijski disident koji se gnušao umobolnih partijskih zahtjeva i prkosio jednoumlju, odbijao aktivnosti koje se kose sa ljudskim dostojanstvom, direktno se konfrontirao sa svima Vama ukazujući konstantno na brojne nepravilnosti, zloupotrebe i kršenja zakona, zbog čega sam bio višestruko degradiran, pa ste me godinu i četiri mjeseca držali u statusu vršioca dužnosti koristeći metodu pasive agresije kao pokušaj partijskog disciplinovanja, naravno neuspješno. I naravno da o tome postoje dokazi koje ću postepeno iznositi, u trenutku kada će Vas najviše zaboljeti, g-dine Kusovac, u to budite sigurni. Od kada sam se direktno sukobio sa koordinatorom Goranom Jevrićem koji Vas konstantno vrijeđa bahatim ponašanjem i „kršenje” jednoumlja i pratijske discipline smatra neoprostivim grijehom, kreće Vaše upiranje sa svih strana da me se otarasite, dok se Vi, kao i većina ostalih funkcionera, ističete servilnošću, jer ste zapravo neko ko nema dostojanstva, a još manje obraza, ko je spreman da moli, i pognute glave prihvati što god se naredi, samo da bi ostvarili lični interes. Spremni ste sve oko sebe uništiti, zgaziti svakog ko Vam se nađe na putu, zarad ličnog uspjeha koji mjerite foteljom u kojoj ste sada potpuno nezasluženo. Ljubili ste skute do skora sivoj eminenciji kadriranja u Tivtu, Tarzanu Miloševiću koji je sada ambasador baš u toj Vama mrskoj, a meni bratskoj Srbiji", rekao je Božović.

On tvrdi i da je Kusovac, kada je u toku radnog vremena u multimedijalnoj sali Opštine Tivat organizovana promocija Mila Đukanovića za predsjedničkog kandidata, naredio da svi članovi DPS-a zaposleni u Opštini Tivat i ostalim javnim službama moraju napustiti radna mjesta i biti prisutni, "pod moranjem i prijetnjama partijskim sankcijama", uprkos, ističe, članu 33 stav 4 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja kojima je to, kako navodi Božović. strogo zabranjeno, uz zaprijećene kaznene odredbe.

"Ostala je anegdota vezana za taj događaj, jer sam ja bukvalno jedina osoba koja nije poklekla direktnim prijetnjama i nije se pojavila na tom skupu, te mi je to evidentirano kao neoprostiv grijeh koji je bio „fatalan za moju karijeru”, jer kako dežurni policajac partijske discipline Goran Jevrić reče „Zamislite Vi neoprostivo ponašanje sekretara koji neće da dođe u radno vrijeme na promociju našeg predśedničkog kandidata jer neće da krši zakon!” Sada je mnogo jasnije ko je „izlizao kvaku” na vratima DPS-a, uz brojne funkcionere, vaše podanike, koji su u kolonama satima ponizno čekali ispred vrata na svojih pet minuta da im Tarzan obeća „mrvice kolača” tražeći za uzvrat ispunjavanje raznoraznih nemoralnih partijskih aktivnosti. Ja sigurno nijesam bio jedan od tih, i baš to svi znaju! Bespogovorno ste slušali i trpjeli sve uvrede, a na prvom sastanku koji ste vodili kao predśednik opštinskog odbora, Vaša šefica Jovanka Laličić je tadašnji Vaš izbor na čelno mjesto javno komentarisala kao početak kraja DPS-a. I bi Jovanka u pravu, jer ste ga Vi totalno sahranili da ga ni Bog ne može oživjeti. Uskoro ćete na svojoj koži ośetiti kako će „mala” Crnogorska u Tivtu pregaziti „veliki” DPS, a baš Vi takvi kakvi jeste sa svim Vašim karakteristikama i činjenjima ste garant našeg uspjeha, doktore ekonomskih nauka", zaključio je Božović.

Bonus video: