DRI dala pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj DSS

Godinu za završili sa 938 eura na računu

U izvještaju se navodi da su prihodi partije u 2018. godini iznosili 22.106, dok su rashodi 21.168. DSS je prošle godine bila 938 eura u plusu. Partija je za troškove reprezentacije potrošila 3.110 eura, a za zakup poslovnog prostora 4.197 eura
4383 pregleda 1 komentar(a)
Nisu evidentirali potraživanja od opština: Perović, Foto: Privatna arhiva
Nisu evidentirali potraživanja od opština: Perović, Foto: Privatna arhiva

Demokratska srpska stranka (DSS) dobila je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj za prošlu godinu i na reviziju pravilnosti.

Državna revizorska institucija (DRI) je revizijom godišnjeg finansijskog izvještaja partije Dragice Perović za 2018. godinu utvrdila da je partija realizovala preporuku koja se odnosi na pravdanje svih troškova adekvatnom i potpunom dokumentacijom, dok preporuka vezano za dodatno dokumentovanje troškova upotrebe sopstvenog vozila u službene svrhe fiskalnim računima o potrošnji goriva nije realizovana.

“Revizijom je utvrđeno da partija u 2018. godini nije u poslovnim knjigama obezbjeđivala evidentiranje potraživanja od lokalnih samouprava, kao i da nije vršila usaglašavanje istih. Preporučuje se subjektu revizije da obezbijedi evidenciju potraživanja od lokalnih samouprava, koja treba da bude zasnovana na usaglašenoj i ovjerenoj dokumentaciji”, navodi se u izvještaju DRI.

U izvještaju se navodi da su prihodi partije u 2018. godini iznosili 22.106, dok su rashodi 21.168. DSS je prošle godine bila 938 eura u plusu. Partija je za troškove reprezentacije potrošila 3.110 eura, a za zakup poslovnog prostora 4.197 eura.

Preporučujemo za Vas