SNP osuđuje napad na Otaševića: Posebno zabrinjava da je u društvu napadača bio Šoškić

"U vrijeme kada dobijamo gotovo svakodnevno packe od Evropske unije čiji dio namjeravamo da postanemo godinama unazad, zbog napada na novinare i novinarstvo u Crnoj Gori, najmanje što treba je sprečavanje rada novinara koji je na svom novinarskom zadatku"
891 pregleda 1 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore najoštrije osuđuje napad na novinara dnevne novine "Dan" Vladana Otaševića, saopšteno je danas iz SNP.

Tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je juče novinara "Dana” Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon, piše ovaj list.

"U vrijeme kada dobijamo gotovo svakodnevno packe od Evropske unije čiji dio namjeravamo da postanemo godinama unazad, zbog napada na novinare i novinarstvo u Crnoj Gori, najmanje što treba je sprečavanje rada novinara koji je na svom novinarskom zadatku. Posebno zabrinjava činjenica da je u društvu napadača bio Viši državni tužilac Miloš Šoškić. Da li to znači da je i on aminovao napad i da li to znači da su novinari još uvijek targetirane mete za napad po bilo kom osnovu", istakli su iz SNP.

U saopštenju se dodaje da državni organi moraju najhitnije reagovati jer bi u suprotnom bili saučesnici u ovakvim nepočinstvima.

"Sloboda medija je temelj demokratije i toga moraju biti svjesni svi u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: