Lider Crnogorske u Tivtu KRITIKOVAO IZJAVE MARKOVIĆA

Božović: Premijer javno legitimisao devastaciju Tivta

Premijer i zamjenik predsjednika DPS Duško Marković koji je u ponedjeljak boravio u radnoj posjeti tom gradu ocijenio je da je Tivat „dobro organizovana opština koja vodi računa ne samo o razvoju nego i o potrošnji“ i pohvalio lokalnu DPS-SD-HGI vlast
1477 pregleda 1 komentar(a)
Božović
Božović

Građani Tivta su se juče uvjerili da državna vlast predvođena premijerom Duškom Markovićem svesrdno podržava devastaciju Tivta, uz čestitke Siniši Kusovcu, najgorem predsjedniku Opštine ikada, koji je u godini dana mandata oštetio budžet Opštine Tivat za preko deset miliona eura- saopštio je OO Crnogorske Tivat.

Premijer i zamjenik predsjednika DPS Duško Marković koji je u ponedjeljak boravio u radnoj posjeti tom gradu ocijenio je da je Tivat „dobro organizovana opština koja vodi računa ne samo o razvoju nego i o potrošnji“ i pohvalio lokalnu DPS-SD-HGI vlast.

"Uvaženi građani Tivta, da li vam je sada jasno da je DPS sa svojim satelitima pošast koja ne samo da razara institucije sistema na državnom nivou, nego je i najveći neprijatelj održivog razvoja našeg grada? Premijer čestita na bahatom i rasipničkom upravljanju, odobrava konstantno nezakonito partijsko zapošljavanje kojim je broj zaposlenih u organima lokalne uprave udvostručen za vrijeme moratorijuma na zapošljavanje u javnom sektoru koji je upravo on uveo, i iščuđava se „malom” broju zaposlenih u JU Muzej i galerija, iako je i tu pola zaposlenih realno višak, ustanovi koja je bez ikakve racionalne potrebe izdvojena iz Centra za kulturu. Došao je da Vas lično uvjeri kako će davanje u zakup aerodroma donijeti prosperitet neslućenih razmjera, dok istovremeno više od iznosa koji će prihodovati koncesijom za aerodrome „usipa u rupu bez dna” zvanu Montenegro Airlines, omču oko vrata budžeta Crne Gore godinama unazad", ocijenio je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske.

Iz te partije poručuju da je "vrhunac groteske" koji je obilježio posjetu premijera Tivtu, "predstavljao događaj zvani 'lopatanje' na mjestu gdje je predviđena izgradnja jednog od tri kružna toka na magistrali".

"Organizacija ceremonije obilježavanja početka radova na izgradnji najobičnijeg kružnog toka, uz publiku koju čine partijski vojnici i poltroni vladajuće koalicije, liči na tragikomične scene posjeta partijskih funkcionera seoskim područijima u filmovima Živka Nikolića. I to se dešava u ultra-elitnom crnogorskom Monte Karlu. Otkud dozvola zaposlenima Opštine Tivat da u toku radnog vremena za koje ih plaćaju građani Tivta, šetaju gradom i kliču vama kako lopatate? Jeste li pitali premijera hoće li izdvojiti bar dio novca za izgradnju kružnih tokova? Jeste li ga pitali kad će postaviti kamen temeljac za izgradnju novog objekta osnovne škole koji je odavno potreban našoj đeci da ne bi išli u školu u tri smjene? Jeste li ga pitali hoće li išta uložiti u Tivat ili smatra da Tivat ima i previše u odnosu na ostale gradove, pa da nam samo treba uzimati i naređivati vam da opraštate dugove „strateškim investitorima” na njihov zahtjev i za njihov račun?", upitao je Božović gradonačelnika Tivta Sinišu Kusovca (DPS).

Pitao je Kusovca i da li se premijeru "pohvalio kako ste stručnim radom na izgradnji kružnog toka prekinuli 35-kilovoltni kabel i da je zbog toga cijeli grad bio bez struje preko 3 sata, a čujem da ste i vodovodnu cijev neđe cuknuli".

"Jeste li se 'pohvalili' kako ste u centru grada dva dana napravili opsadno stanje i prouzrokovali saobraćajni haos bespotrebnim blokiranjem ulica, bez ikakvog obavještenja javnosti, kako bi 'našminkali scenu', parkirali građevinske mašine i zaboli lopate kao da otvarate gradilište stoljeća?”, zapitao je Božović ocjenjujući da je Kusovac "obmanuo i premijera klasičnim manipulacijama i lažnim hvalospjevima o navodnoj usješnosti svoga rada".

On je Markovića upitao i da li je za predsjednika Vlade jedini kriterijum uspješnosti rada neke opštine sama činjenica da ne traže sredstva od države.

"To što ste Vi zadovoljni Opštinom Tivat jer Vam ne traži novac, te je zato predstavljate kao primjer drugim opštinama, možete servirati u sredinama koje su samostalno neodržive i koje držite u zavisničkom položaju ucjenjujući ih milostinjom, koja isključivo zavisi od Vaše dobre volje. I to što se ovdje ponešto radi, za razliku od većine gradova Crne Gore koje ste doveli na rub propasti, sigurno nije zasluga ovih kojima Vi čestitate, jer oni pod izgovorom „rada u najboljem interesu grada”, nanose štetu na tako kreativne načine kojih se ni neprijatelj ne bi dosjetio", poručio je premijeru lider Crnogorske u Tivtu.

Božović smatra da je Marković morao pitati Kusovca kako je kao doktor ekonomskih nauka "izgubio dva miliona eura iz budžeta Opštine Tivat stečajem Atlas banke", zašto je uzeo kredit od 1,5 miliona eura za izgradnju kružnih tokova kad nema finansijskih dubioza, kad će isplatiti milionske iznose sudskih odšteta za bespravno uzurpiranu zemlju na kojoj je izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, i kakva je sudbina tog višemilionskog projekta "koji ni nakon tri godine od puštanja u rad ne funkcioniše kako treba, a koji se nalazi tik pored mjesta gdje održaste press".

"Kada će asfaltirati mjesecima raskopanu magistralu i ulice na Seljanovu, kuda ste danas imali priliku proći, zbog kojih je otežano normalno funkcionisanje građana? Pitaste li ga zašto opština Tivat kao teritorijalno najmanja opština u Crnoj Gori ima organa uprave koliko i Glavni grad i zašto konstantno nezakonito vrši zapošljavanja po partijskoj liniji? Zašto ga ne pitate kad će izgraditi servisnu zonu odavno obećanu? Svašta ste ga još mogli priupitati prije nego mu čestitaste, čime ste dali legitimitet svim nepočinstvima. Mada, on vodi računa o razvoju i javnoj potrošnji ovog grada taman koliko i Vi na nivou Crne Gore, a to ćemo brzo promijeniti, prvo u Tivtu, a onda i u cijeloj našoj domovini", zaključio je Božović.

Preporučujemo za Vas