Pavićević: DPS i formalno odustaje od evropskog puta

Pavićević je zaključio da je "poigravanje vjerskim objektima sa jedne i najava paljenja državnih institucija sa druge strane antievropska i politika koju niko u Crnoj Gori ne smije podržati"
1924 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska, Crnogorska
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska, Crnogorska

Predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević kazao je da je EU nacrtala da je "DPS odgovoran za izostanak posvećenog dijaloga i dogovora o reformi izbornog zakonodavstva"

On je reagovao na saopštenje Evropske unije o izostanku političkog dijaloga u Crnoj Gori.

"EU je nacrtala da je DPS odgovoran za izostanak posvećenog dijaloga i dogovora o reformi izbornog zakonodavstva. DPS nije formacija kompromisa. Štetu od toga će imati građani, institucije i ljudska prava. Zato je razvlašćivanje DPS-a stvar nužnosti ukoliko želimo da se integrišemo u Evropu. Eu neće svađalice već ljude dijaloga i kompromisa", rekao je Pavićević.

On je saopštio da je jasno poručeno i da vlast u državi koja pregovara o članstvu u EU "ne smije da dozvoli političku krizu koju danas imamo, a koju je izazvao DPS."

"Nespremenost DPS-a za posvećeni dijalog i kompromis će za posledicu imati produbljivanje institucionalne krize u našoj državi i osnaživanju daljih podjela. Moguće je da je DPS i formalno odustao od evropskog plana za budućnost Crne Gore", rekao je Pavićević.

Pavićević je zaključio da je "poigravanje vjerskim objektima sa jedne i najava paljenja državnih institucija sa druge strane antievropska i politika koju niko u Crnoj Gori ne smije podržati."

Bonus video: