Ljulja li se vlast u Ulcinju?

„Mi još ne znamo šta će tu da se gradi jer niko nije našao za shodno ni da nas obavijesti"
4224 pregleda 4 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Opština Ulcinj, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Sjednica ulcinjskog parlamenta prekinuta je danas na neodređeno vrijeme jer vladajuća koalicija nije uspjela da usaglasi dnevni red. Nakon višečasovne rasprave, Skupština je odbila predlog odbornika i lidera Force Nazifa Cungua da se u dnevni red uvrsti i informacija o izvođenju radova u Vladmirskim Krutama radi izgradnje fabrike bitumena. Odbornici Force nakon glasanja napustili su parlament, koji je ostao bez kvoruma pa je predsjednik Skupštine Ilir Čapuni prekinuo sjednicu.

Na vlasti u Ulcinju od pročle godine je koalicija DPS, Force, DP, DUA, SD i BS.

Mještani Vladmirskih Kuta protive se gradnji fabrike za proizvodnju bitumena na teritoriji njihove mjesne zajednice ali je predsjednik Opštine Ljoro Nrekić-DPS kazao da niko ne može zaustaviti realizaciju projekta vrijednu 50 miliona eura i da će fabrika čiji je investotor turska komapnija, zapoisliti 120 radnika, uglavnom mještana.

Povodom radova, koji se u Krutama izvode već nekoliko dana, prošlog četvrtka je održan sastanak mještana na kome je zaključeno da su i svakodnevni protesti opcija ukoliko se vlasti ogluše o njiihove zahtjeve.

„Mi još ne znamo šta će tu da se gradi jer niko nije našao za shodno ni da nas obavijesti. Čuli smo da ćemo dobiti fabriku za proizvodnju bitumena i ako je to tačno, ne preostaje nam nišata drugo nego da se iselimo“, kazao je tada Vijestima predsjednik MZ Vladimirske Krute Enver Redža.

Podršku zahtjevima mještana za sada su zvanično pružili Forca i opoziciona URA a sastanku u četvrtak prisustvovali su i odbornici DP.

Ovo nije prvi put da se koalicioni partneri, funkcioneri DPS i Force nađu na suprotnim stranama oko strateških odluka poput ustupanja zemljišta Vladi na Mavrijanu, prodaje parcele i njene namjene na Pristanu. Koaliciju to za sada nije poremetilo...

Mještani Vladimirskih Kruta za noćas su sazvali novo okupljanje na koje su pozvali predstavnike svih partija.

Odbornici su danas pored ostalog, trebalo da rasprasvlaju i o predlogu odluke o budžetu za narednu godinu, koji je projektovan na iznos od 16,3 miliona eura, o šteti od požara koji je u septembru zahvatio staru ulcinjsku maslinadu, auto-taksi i javnom linijskom prevozu.

Bonus video: