Kolić: Izlivima mržnje DPS pokušava da umanji efekat konvencije u Andrijevici

"Raskrinkani ste i razobličeni pred licem javnosti, ogoljeni u vašim namjerama da kao poslednji očajnici podmećete braći, prijateljima i komšijama"
2962 pregleda 9 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora

Konvencija Demokrata u Andrijevici očito je zadala glavobolju i izazvala bijes u redovima zastarjele i prevaziđene DPS organizacije, pa su se odlučili da izlivima mržnje pokušaju umanjiti njen efekat i utješiti svoje lokalne poslušnike, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz partije Alekse Bečića su reagovali na navode DPS-a da je "Bečićev putujući cirkus obradovao 10 radoznalih Andrijevčana"

"Ali uzalud puštate u javnost očajničke političke krike, jer dobro znate da se u nedjelju u Andrijevici okupio tim časnih i poštenih Andrijevčanki i Andrijevčana koji će pokrenuti promjene i politički oduvati višedecenijske identitetske štetočine. Doživjeli ste fijasko na svakom koraku, a vaš raštimovani nacionalistički orkestar oronulog i ostarjelog Đukanovića može da svira samo na skupovima Nenada Čanka i Vuka Draškovica. Vašim pjesmama možete uveseljavati samo navedeno društvo, ali ne i one poput nas koji se gnušamo vaših hitova devedesetih, koje okrećete kad god se nađete u zoni političkog cmizdrenja i kad god kao kukavice pobjegnete sa terena prava i pravde", navodi se u reagovanju, koje potpisuje poslanik Dženan Kolić.

Naveo je i da "rejting DPS-a kontinuirano pada, a da rejting Demokrata raste".

"To ste mogli zaključiti čak i po istraživanjima vaših agencija koje vas inače časte vještačkim procentima. Nekada ste se hvalili sa 42 odsto, a sada sa 37 odsto. Pad od 5 odsto prema podacima vaših agencija slavite kao rast, jer ste svjesni da je pad još drastičniji. Znate vi dobro da ovaj trend više niko ne može zaustaviti, pa otuda ovoliki izlivi političkog kukavičluka. Padate na svim poljima, topite se, a od nestajanja vas dijeli samo zid izbornih manipulacija koji ste gradili decenijama, a i njega ćemo vam uskoro srušit".

Kolić je saopštio i da je DPS "najgora nacionalistička struktrua koju je savremena evropa ikad vidjela".

"Ali, raskrinkani ste i razobličeni pred licem javnosti, ogoljeni u vašim namjerama da kao poslednji očajnici podmećete braći, prijateljima i komšijama. Opet vam kažem po ko zna koji put, nećete uspjeti da nas podijelite na vjere i nacije. Nikada nećete uspjeti da me posvađate sa mojim komšijom pravoslavcem i kolegom katolikom. Upravo suprotno od vaših planova, pomagaćemo se i raditi zajedno za dobro Crne Gore i za dobro svih naroda koji žive u njoj. Štitićemo zajedno i moje i njihove svetinje od vas profitera i podstrekača mržnje. Vidjeli ste snagu zajedništva u Andrijevici koja ruši vašu mračnu koncepciju, ali ćete tu slogu vidjeti i u svakoj drugoj opštini, jer su građani, svi do jednog prepoznali vaše decenijske ideološko-identitetske igre", zaključuje se u saopštenju Kolića.

Bonus video: