DPS: Bečićev putujući cirkus obradovao 10 radoznalih Andrijevčana, podrška im je nula

"Znajući da u Andrijevici imaju tako malu podršku, da na posljednjim izborima nisu uzeli ni jednog jedinog odbornika, putujući cirkus riješio je da ipak obiđe ovu opštinu"
3775 pregleda 9 komentar(a)
DPS Andrijevica, Foto: DPS
DPS Andrijevica, Foto: DPS

Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica saopštio je danas da je putujući cirkus predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića obradovao 10 radoznalih Andrijevčana.

Bečić je ranije u Andrijevici između ostalog saooštio da predsjednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović jedino zna da mijenja kape, dijeli, svađa, unosi mržnju, otima, pljuje...

"Bečićev putujući cirkus preksinoć je autobusima doputovao u Andrijevicu, sa namjerom da održi još jedan u nizu, sad već čuvenih "promo" performansa. Znajući da u Andrijevici imaju tako malu podršku, da na posljednjim izborima nisu uzeli ni jednog jedinog odbornika, putujući cirkus riješio je da ipak obiđe ovu opštinu. Iako se nisu nadali da će formirati Opštinski odbor, jer im je podrška u ovoj opštini O (nula), na njihovo opšte oduševljenje, tamo ih je dočekalo čak deset ljudi. Snalažljivi prvaci Demokrata, predvođeni euforičnim Bečićem, brže-bolje, u strahu da im neko od ovih deset ne pobjegne, sve ove građane po skraćenom postupku proglasiše za partijske funkcionere i članove Opštinskog odbora. Uzalud su im zbunjeni ljudi objašnjavali da su došli samo da se zabave i uživaju u sada već čuvenom performansu sastavljenom iz tri tačke "Odbrana magistarskog", "Ujedinjenje svih religija" uz prateći nastup "gosta iznenađenja" zapisničara Pavićevića. Iako zatečeni ponašanjem Demokrata, ovih deset građana ostaše da do kraja isprate ovo "čudo neviđeno", jer ko zna kad će opet ovako smiješna družina doći u andrijevačke krajeve", navodi se u saopštenju DPS Andrijevica.

Oni su kazali da su učesnici performansa, ipak svjesni političkog debakla koji su doživjeli u Andrijevici, izgurali Bečića na binu da pred okupljenima po zadatku pristiglim u Andrijevicu glume Andrijevčane, i ovim novim, slučajnim članovima, do mile volje vježba javni nastup.

"Mjesecima zabrinut za vrtoglavi pad rejtinga, Bečić se potrudi da publiku uvjeri kako i dalje mrzi DPS iako glasine kažu da je kroz dimnjak stare zgrade Vlade upao u Skupštinu. Poslovično naviknut da potcjenjuje inteligenciju građana osvrnuo se i na aktuelni zakon o vjerskim zajednicama, recitujući promo floskule, koje ne ismijava više samo Crna Gora već, čitav region. Građani Andrijevice poručuju Aleksi Bečiću da obavezno dođe sa vremena na vrijeme i da uvijek povede svoje zabavljačke trupe, jer dobre zabave i smijeha nikad dosta", zaključuje se u saopštenju DPS Andrijevica.

Bonus video: