Joković: SNP će postupati u skladu sa pozivima naših vladika

SNP će, kako je rekao predsjednik te partije, pružiti svu potrebnu logistiku kako bi "ovom ludilu od strane vlasti došao kraj"
2473 pregleda 0 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 26.12.2019. 15:27h

Socijalistička narodna partija (SNP) će postupati u skladu sa pozivima naših vladika i pružićemo svu potrebnu logistiku kako bi ovom ludilu od strane vlasti došao kraj, poručio je predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

"U ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, najoštrije osuđujem blokadu Glavnog grada od strane pripadnika Uprave policije koji pokušavaju da spriječe spontano okupljanje građana koji se protive izglasavanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Od samog početka ovog procesa smo pozivali i vjerovali da će vladajuće partije postupiti razumno i povući pomenuti zakon koji je suprotan odredbama međunarodnog prava i Ustava Crne Gore", rekao je Joković.

Napominje da se pitanje imovine moglo riješiti i drugim zakonima, a ne predlaganjem "ovog diskriminatorskog akta".

"Teško vlasti koja se kordonima policije brani od građana koji iskazuju nezadovoljstvo, a koliko je ovaj zakon demokratski govori i policijska sila kojom ga brane. Zato, pozivamo još jednom da u cilju smirivanja situacije u zemlji, vlast ne pristupi izglasavanju spornog zakona i da ga povuku sa dnevnog reda", rekao je Joković.

SNP Berane: Fatić da ne podrži predlog zakona

Opštinski odbor SNP-a u Beranama pozvao je predsjednika OO DPS Berane i poslanika u Skupštini Crne Gore Bogdana Fatića da ne podrži predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Na taj način poslanik u Skupštini bi pokazao da su mu mišljenje i interes građana na prvom mjestu, a ne politika i principi partije kojoj pripada. Vjerujemo da je svjestan da u opštini koju predstavlja kao poslanik građani pravoslavne vjeroispovijesti znaju kome pripadaju i kojoj crkvi vjeruju. To su eparhija budimljansko-nikšićka i njen episkop, vladika Joanikije. Takođe, iskreno se nadamo da će njegova ruka biti ruka spasa protiv neminovnih podjela među braćom, kumovima, rodbinom i prijateljima", saopšteno je iz beranskog SNP-a.

Bonus video: