SD: Napad na ambasadu Crne Gore odraz primitivizma i divljaštva

"Na kraju, pozivamo sve građanke i građane kojima je nezavisna, slobodna, antifašistička, evroatlantska, evropska, multietnička i multikonfesionalna Crna Gora na srcu da ponosno na svim društvenim mrežama istaknu našu zastavu"
2310 pregleda 10 komentar(a)
Sinoć u Beogradu, Foto: Betaphoto
Sinoć u Beogradu, Foto: Betaphoto

Socijaldemokrate (SD) su saopštile da je "napad na Ambasadu Crne Gore u Beogradu odraz primiitivzma i divljašva"

"Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju mučki napad na Ambasadu Crne Gore u Beogradu i pokušaj paljenja državne zastave. Neshvatljivo je da se tolika količina primitivizma i divljaštva dešava na očigled čitavog Beograda i Srbije, a da niko od najodgovornijih ljudi u njoj ne digne glas protiv toga, ne zbog Crne Gore, jer je ona preživljavala i veće i ozbiljnije atake na njenu slobodu i nezavisnost, pa će preživjeti i ove posljednje, nego zbog njih samih i države Srbije u cjelini. Ako takva reakcija izostane, zaključak koji se sam po sebi nameće je da huligani koji zabavljaju javnost i brukaju građansku Srbiju već nekoliko dana imaju logistiku iz vrha državnih struktura.

Stotine huligana, navijača Crvene zvezde protestovalo je ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu tokom kog su ispaljivane vatromet rakete na zastavu Crne Gore.

Zastava nije izgorela, iako je pogođena više puta. Ambasada Crne Gore je objavila da je zamijenila zastavu čiji su djelovi izgoreli.

"To što je među tom hordom protivnika naše nezavisnosti bilo i dobro poznatih opozicionih lica sa naše političke scene nas ne iznenađuje. Očigledno da je u pravu bio Meša Selimović kada je rekao da se „obraz gubi u nevolji“. Na kraju, pozivamo sve građanke i građane kojima je nezavisna, slobodna, antifašistička, evroatlantska, evropska, multietnička i multikonfesionalna Crna Gora na srcu da ponosno na svim društvenim mrežama istaknu našu zastavu, da se crvene društvene mreže onako kako bi trebalo da se crvene obrazi onih koji žele nestabilnost države i rušenje ustavnog poretka samostalne i suverene Crne Gore, sa kojom nikako pojedini u Srbiji da se pomire", saopšteno je iz SD,

Bonus video: