URA: Đukanovićev i Vučićev pokušaj etnifikacije regiona

"Za sve to vrijeme, policija je mirno posmatrala ponašanje "demonstranata", što samo potvrđuje da je sve urađeno u koordinaciji sa državom"
3375 pregleda 8 komentar(a)
Detalj od sinoć ispred Ambasade, Foto: Beta-AP
Detalj od sinoć ispred Ambasade, Foto: Beta-AP

Građanski pokret URA oštro je osudio "vandalski čin paljenja crnogorske zastave, na zgradi ambasade Crne Gore u Beogradu, u namještenoj predstavi dva predsjednika Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića, i njihovom združenom pokušaju etnifikacije regiona."

Stotine huligana, navijača Crvene zvezde protestovalo je ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu tokom kog su ispaljivane vatromet rakete na zastavu Crne Gore. Zastava nije izgorela, iako je pogođena više puta. Ambasada Crne Gore je objavila da je zamijenila zastavu čiji su djelovi izgoreli.

"U providnoj i namještenoj igri predsjednika dvije države, Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića, a u cilju dizanja tenzija i vraćanja fokusa na etno-nacionalna prepucavanja, javnost je prisustvovala novom činu katastrofalne predstave u Beogradu i neometanom paljenju crnogorske zastave. Za sve to vrijeme, policija je mirno posmatrala ponašanje "demonstranata", što samo potvrđuje da je sve urađeno u koordinaciji sa državom. Riječ je o najobičnijem pokušaju etnifikacije regiona i vraćanja svih nagomilanih problema u etno-nacionalne rovove, od čega bi profitirali i Vučić i Đukanović", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: