Kolić : DPS pokušava da prebaci loptu na ideološko-identitetski teren

Nema građanina Crne Gore koji ne zna da ste Zakon o slobodi vjeroispovijesti silom usvojili samo da pokušate posvađati Crnu Goru
5747 pregleda 23 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokrate, Demokrate
Dženan Kolić, Foto: Demokrate, Demokrate

Nakon što je uhvaćen na djelu i razobličen u svojim mračnim namjerama, DPS pokušava opet da prebaci loptu na ideološko identitetski teren u nadi da postoji još građana koji će povjerovati i nasjesti na huškačku priču političkih profitera, saopštio je poslanik Demokrata Dženan Kolić.

Kako se navodi u saopštenju Kolića, DPS se je ovog puta prevario i potcijenio građane, i njihovu želju za zajedništvom, mirom i skladom. "Mislili ste da ćemo ćutati i prihvatiti vaš mamac? Očekivali ste da ćete mene Dženana Kolića muslimana iz Bijelog Polja posvađati sa mojim komšijama crnogorcima i srbima ili prijateljima i kolegama pravoslavcima i katolicima?", navodi se u saopštenju Demokrata.

"Zasmetalo vam je što smo mi u Demokratskoj Crnoj Gori spremni da stanemo brat za brata, ma koje vjere ili nacije bio. Pokazali smo vam na djelu da smo spremni da branimo i crkve i džamije od vas koji želite da otimate i zavađate. Nema građanina Crne Gore koji ne zna da ste Zakon o slobodi vjeroispovijesti silom usvojili samo da pokušate posvađati Crnu Goru", navodi se u saopštenju Kolića.

Kolić tvrdi da sada kada je DPS vidio da je zajedništvo građana jače od vaših sramnih političko-profiterskih ambicija, opet pokušava nametnuti priču o izdajnicima i patriotama. "Nema većih izdajnika od vas. Izdali ste i muslimane i crnogorce i srbe i albance i sve građane Crne Gore. Na sraman način želite da prodate budućnost i muslimanske i pravoslavne i katoličke djece, samo da zadovoljite vaše bezgranične apetite ", navodi se u saopštenju.

"Prozreli su i prezreli vaše namjere svi građani Crne Gore, a poslednjih dana i vaši članovi koji masovno preispituju dalje učešće u partiji koja je problem za državu i društvo, koja je problem i za njihove porodice i budućnost njihove djece. U strahu od osipanja koje je neminovno, želite da nametnete priču sa ciljem da sabijete građane u blokove. Hoćete da zatvarate narod u vaše ideološko-identitetske torove. Uzalud se trudite, jer je vaša predstava završena", saoptava Kolić.

"Na kraju, moram da se nasmijem kada pročitam da oni kojima je Vuk Drašković specijalni gost na Kongresu, stavljaju u nacionalističko-šovinistički koš Demokratsku Crnu Goru, najčistiji politički subjekt kojeg čine ljudi svih vjera i nacija. I još jednom vam ponavljam ako nijeste dobro čuli da nema te crkve, nema tog hrama, nema te džamije, nema te katedrale, nema tog episkopa, nema tog muftije, nema tog kardinala, ispred kojeg neću stati i kog neću zaštiti. Niko od nas ne smije ćutati na nepravdu, ma kako se nacionalno ili vjerski osjećao, jer svaka nepravda jednako pogađa i boli Albina, Moma, Štjefana, Selmu, Milicu i Martu. To je razlika između vas političkih profitera i nas časnih i poštenih građana", navodi Kolić u saopštenju.

"Oni koji su palili zastavu Crne Gore u Beogradu i oni koji su ovaj bestidan čin podržali su dio iste nacionalpećinske politike devedesetih koju i dan danas zastupa Đukanović, nazivajući moje Muslimane poturčenjacima, moje prijatelje Srbe i Crnogorce-izdajnicima, moje Bošnjake - balijama, moje komšije Albance - šiptarima. Sramite se gospodo nacionalšovinisti i pećinski nacionalisti svi odreda i s jedne i sa druge strane. Svaki normalan građanin Crne Gore vas se stidi i osuđuje vas", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: