Ujedinjena: Sramno hapšenje Raičevića i Živkovića je izazivanje panike i nereda

"Sramna policijska diktatura doživljava ovim svoj vrhunac. Ućutkavanje medija na ovako perverzan način nije zapamćeno"
1404 pregleda 6 komentar(a)
Privođenje Raičevića, Foto: Savo Prelević
Privođenje Raičevića, Foto: Savo Prelević

Sramno privođenje, hapšenje, stavljanje u pritvor i zadržavanje novinara Gojka Raičevića i Dražena Živkovića je jedino i suštinsko izazivanje panike i nereda, iako su upravo oni osumnjičeni za istu stvar, saopšteno je danas iz Ujedinjene Crne Gore.

Raičević i Živković su sinoć privedeni na informativni razgovor i zadržani u pritvoru zbog, kako se tvrdi u saopštenju Uprave policije, sumnje da su počili krivično djelo širenja panike i nereda radi objavljivanja netačne vijesti.

"Sramna policijska diktatura doživljava ovim svoj vrhunac. Ućutkavanje medija na ovako perverzan način nije zapamćeno. Naglost brige Uprave policije i cijele izvršne vlasti za mir i red je ogavna i nikoga neće zaplašiti. Navodno izazivanje panike zbog objave da se na Vili Gorica desila eksplozija smiješna i bljutava zloupotreba zakona. Svi smo svjesni da je ovo pokušaj disciplinovanja medija koji bez cenzure svakodnevno svjedoče o nezadovoljstvu desetina i stotina hiljada ljudi širom Crne Gore. Doprinos IN4S-a raskrinkavanju "državno-partijskih tajni" povod je za obračun sa Raičevićem. Nije, međutim, širenje panike i nereda kada se Raičeviću iz dana u dan prijeti smrću, kada mu se šalju prijeteći mejlovi, kada strepi u produženom trajanju njegova porodica, kada se na udbaškim profilima objavljuju njegove smrtovnice?", navodi se u saopštenju Ujedinjene.

Ta partija poziva profesionalna novinarska udruženja da stanu u zaštitu dvojice novinara, a predstavnike međunarodne zajednice da zbog vlastitog interesa ne ćute i pomažu sahranjivanju slobode medija u Crnoj Gori.

"Ogavno je pratiti ovo iživljavanje policijskog aparata nad slobodnim ljudima uz istovremenu nemoć da se obračunaju sa pojavama opšte kriminalizacije društva i onim što je njihov posao. Kada bjelosvjetske protuve ubiju policajca to nije ni panika ni nered, a nije valjda ni neobičnost kada navodni specijalci prebiju episkopa. Poštena i pristojna Crna Gora stidi se ovih dana policijske pameti vladajuće politike. Ujedinjena poziva sve građane da pruže otpor neslobodi i bez ikakvog straha brane svoje slobode i prava razobličavajući boljševičku torturu koja nam se nudi i propovijeda kao mjera vrijednosti. Otpor je naša obaveza", zaključuje se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: