REAGOVANJE ODBORNIKA DPS

Ćulafić: Nema devastacije Gorice, URA pokazala neznanje

"U pitanju su projekti kojima se dalje infrastrukturno i komunalno uređuje Glavni grad", ističe Ćulafić
2607 pregleda 7 komentar(a)
Ćulafić, Foto: DPS
Ćulafić, Foto: DPS

Podgorički odbor Demokratske partije socijalista (DPS) oglasio se povodom navoda Građanskog pokreta URA u glavnom gradu da je na Gorici, po nalogu gradonačelnika Ivana Vukovića, počelo "novo rasparčavanje" tog brda.

Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada, Stefan Ćulafić, kazao je da je u saopštenju GP URA, pored loše namjere, demonstrirano i "ozbiljno neznanje."

"Naime, radovi koji se izvode na ulici Nova 3, predviđeni su DUP-om “Zagorič 1 - dio Zone A” iz 2013. godine dok ovo rešenje postoji u planskoj dokumentaciji još od 2008. godine. Dakle riječ je o planu koji je na snazi već skoro 7 godina, dok samo rešenje je postojalo čak 10 godina prije izbora aktuelne gradske uprave, a Glavni grad, kao i sve ostale lokalne samouprave, da podsjetimo kolege iz URA-e, ima obavezu da poštuje usvojene planove. Pomenutim planom predviđena je rekonstrukcija Ulice Veliše Mugoše, izgradnja Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica). Dakle riječ je o planu koji predviđa dalji razvoj našeg grada budući da će pomenute saobraćajnice imati javnu rasvjetu, atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1", rekao je Ćulafič.

Apsolutna je, kako ističe, neistina da je riječ o projektima kojima se planira devastacija Glavnog grada. "Već upravo suprotno - u pitanju su projekti kojima se dalje infrastrukturno i komunalno uređuje Glavni grad i kojima se stvaraju pretpostavke za kvalitetniji život stanovnika u ovom dijelu grada a za koje će Glavni grad platiti preko milion eura. U prilog tome govori i činjenica da je ovaj projekat iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogorskog bataljona. Valjda ipak, stanovnici ovog područja bolje znaju koje su njihove potrebe nego gospoda iz URA-e iz udobnih fotelja iz kojih sa drugog kraja grada pišu besmislena saopštenja", ističe Ćulafić.

On je poručio da će uprava Glavnog grada, na čelu sa DPS-om, nastaviti posvećeno da radi na izgradnji Podgorice.

"Populizam i demagogija nije nikada bila karakteristika Demokratske partije socijalista i nikada nijesmo podlijegali pred jeftinim medijskim pritiskom. Tako će biti i ovog puta, a uprava Glavnog grada predvođena DPS-om nastaviće posvećeno da radi na izgradnji Podgorice za šta nam građani u kontinuitetu daju povjerenje. Ostali slobodno neka nastave da piskaraju neistine. To je već dokazani recept za neuspjeh na izborima i tu im se nećemo miješati", zaključuje Ćulafić.