DPS: Lažne vijesti vid specijalnog rata

"Intenzivna kampanja lansiranja lažnih vijesti i njihovog širenja, čime se uznemiravaju građani i pokušavaju izazvati panika i neredi, nema dodirne tačke sa informisanjem i pravom javnosti da zna", saopšteno je iz DPS-a
5299 pregleda 46 komentar(a)
DPS, Foto: DPS, DPS
DPS, Foto: DPS, DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) daje podršku državnim organima da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani, saopšteno je iz te partije.

"Sve one koji smatraju da su medijske manipulacije legitiman novinarski izraz, željeli bismo da podsjetimo da sloboda izražavanja ima svoja ograničenja propisana Ustavom, zakonom, profesionalnim kodeksom, javnim interesom i poštovanjem ljudskih prava. Intenzivna kampanja lansiranja lažnih vijesti i njihovog širenja, čime se uznemiravaju građani i pokušavaju izazvati panika i neredi, nema dodirne tačke sa informisanjem i pravom javnosti da zna", saopšteno je iz DPS-a.

To je, kako ističu, vid "specijalnog rata koji vode pojedini centri, preko osoba koje se sakrivaju iza novinarskih legitimacija", a krajnji cilj je, ocjenjuju u DPS-u, destabilizacija države Crne Gore, širenje panike i ugrožavanje bezbjednosti građana.

"Čudi da takozvana strukovna udruženja, nevladine organizacije i građanske partije, kao i sami novinari koji drže do svog digniteta, nijesu pravovremeno osudili intenzivno plasiranje lažnih vijesti, kako se to očekuje od odgovornih subjekata u društvu. Posebno imajući u vidu da su neki od njih izvodili novinare pred tužioce i sudije kada su njihovi privatni ili partijski interesi bili ugroženi. DPS daje podršku državnim organima da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: