DPS: Iza dešavanja na Zlatici stoje aktivisti DF-a, Prave i pojedina sveštena lica SPC

Iz DPS-a tvrde da je "od sinoć na sceni nacionalističko, nasilničko i huligansko djelovanje u pokušaju rušenja institucija i napada na službena lica"
9507 pregleda 72 komentar(a)
Detalj sa Zlatice, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Detalj sa Zlatice, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Odbor Demokratske partije socijalista Glavnog grada tvrdi da iza dešavanja na Zlatici stoje "aktivisti Demokratskog fronta, Prave i pojedina sveštena lica sprske crkve u Crnoj Gori".

ističu da "aktivnosti na planu destabilizacije Crne Gore prelaze na veći nivo".

"Poslije prve faze, koja je trajala veoma kratko, u kojoj je trebalo izvršiti mobilizaciju navodnom odbranom svetinja, koje niko i ne dira niti mu pada na pamet da to čini, uslijedila je druga, otvoreno politička, sa jasnim ciljem rušenja vlasti i njenih institucija. I da ne bi bilo zabune, ovo je u više navrata potvrdio Andrija Mandić, najprije u jednom od beogradskih TV studija kada je kazao da je cilj protesta izbor nove Vlade i prije neki dan u Skupštini kada je na pitanje novinara odgovorio da veliku većinu učesnika protesta čine glasači DF-a", saopšteno je iz DPS-a.

Tvrde da je "od sinoć na sceni nacionalističko, nasilničko i huligansko djelovanje u pokušaju rušenja institucija i napada na službena lica".

"Ne možemo reći da ovo prvi put vidimo u ovoj kampanji. Najprije su to uradili huligani u Beogradu, kojima su pomagali pojedini huligani iz Skupštine Crne Gore nastojeći da zapale crnogorsku zastavu. Izgleda da je plan rušitelja Crne Gore da u ovoj fazi treba zahvaliti što se naša zastava, legalno postavljena na zgradi crnogorske ambasade palila, tako što će se srpska nelegalno iscrtavati na javnim objektima, bez prethodno dobijene saglasnosti nadležnih organa, a da će sprovođenje zakona i vraćanje tih objekata u prvobitno stanje, biti povod za obračun sa institucijama Crne Gore. Uz to, neizbježan dio folklora čine gađanje kamenicama i usklici - ovo je Srbija i sl. Dakle, stvari su jasne. Crngorsku zastavu treba zapaliti, a srpsku, iako nelegalnu, svuda iscrtati".

Dodaju da se "za svaki, eventulano novi incident znamo ko mora da snosi odgovornost".

Bonus video: