SD: Izmanipulisana omladina zaboravila u kom gradu i državi živi

Iz SD-a su poručili da je Podgorica glavni grad nezavisne, samostalne, građanske, evropske, antifašističke i sekularne države Crne Gore, te pozvali sve da osude i ne nasijedaju na ovakve provokacije.
8814 pregleda 34 komentar(a)
Detalj sa Zlatice, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Detalj sa Zlatice, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Iz odbora Glavnog grada Socijaldemokrata (SD) su poručili, reagujući na incident koji se dogodio u podgoričkom naselju Zlatici, „da smo svjedočili još jednom pokušaju provociranja građanske Podgorice“.

Dodali su da je izmanipulisana omladina na trenutak zaboravila u kom gradu i u kojoj državi živi.

„Očigledno da su ih na izrežirane provokacije huškali oni koji se kao kukavice kriju iza njih, trujući ih retrogradnim političkim ideologijama. Oni, kojima politika i vjera služe samo kao alat za sprovođenje antidržavnih ambicija“, navodi se u saopštenju SD - a.

Oni su pozvali građane da ne dozvole da se sa njihovom budućnošću igraju višedecenijski borci za negiranje samosvjesne Crne Gore, koji podstrekuju našu omladinu i koriste je za realizaciju svojih nedosanjanih snova o rušenju ustavno pravnog poretka.

„Budite sigurni da će vam ovi koji vas tapšu po ramenu okrenuti brzo leđa, kao što su to i devedesetih uradili mnogima koje su huškali na sukobe za koje su znali da su unaprijed izgubljeni“, istakli su iz SD – a.

Poručili su i da je Podgorica glavni grad nezavisne, samostalne, građanske, evropske, antifašističke i sekularne države Crne Gore, te pozvali sve da osude i ne nasijedaju na ovakve provokacije.

Više osoba uhapšeno je u subotu veče u Podgorici, nakon što su ometali komunalnu policiju u pokušaju da prefarba trobojku nacrtanu kod pasarele na Zlatici, a takođe policajce gađali kamenicama.

Bonus video: