SNP: Vlast ulazi u kritičnu fazu, građani da ne podlegnu provokacijama

"Očigledno nervozni gospodar, uvidjevši da se našao u bezizlaznoj situaciji, te da je izgubio konce u igri koju je sam započeo, upregao je najodanije saradnike u cilju obračuna sa političkim protivnicima", navode iz SNP-a
3268 pregleda 10 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2020. 15:50h

Jutrošnji događaji u Zeti svjedoče da crnogorska vlast ulazi u kritičnu fazu, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz SNP-a su pozvali građane da budu pribrani i ne dozvole sebi da podlegnu provokacijama.

"Da crnogorska vlast ulazi u kritičnu fazu svjedoči i jutrošnji događaj u Zeti, kada su majka i brat od strica poslanika Milana Kneževića, kao i članovi DF Zeta, bez ikakvog objašnjenja, privedeni u policiju. O karakteru ove „posjete“ službenika policije najbolje govore snimci iz Kneževićeve kuće, na kojima se vidi kako se postupalo prema imovini jednog predstavnika naroda i građanina navodno demokratske države", naveli su iz SNP-a.

Kada se, kako navode, uzmu u obzir poruke koje šalje predsjednik države Milo Đukanović, može se razumjeti i "zašto ovi 'zaštitnici države' na ovakav način iskazuju svoju lojalnost režimu."

U SNP-u smatraju i da se današnjim hapšenjem lidera Prave Crne Gore, Marka Milačića, nastavlja progon političkih neistomišljenika DPS-a, a Crna Gora ulazi u istoriju kao nezapamćena diktatura u svijetu parlamentarnih demokratija.

"Očigledno nervozni gospodar, uvidjevši da se našao u bezizlaznoj situaciji, te da je izgubio konce u igri koju je sam započeo, upregao je najodanije saradnike u cilju obračuna sa političkim protivnicima. Međutim, nije računao da više ni članovi i funkcioneri DPS-a ne shvataju ozbiljno njegove prijetnje. To najbolje pokazuju dešavanja u Pljevljima, Šavniku, Baru i drugim gradovima, nad kojima režim nema kontrolu i zbog kojih sve više srlja u propast. Nas ne interesuje politička sudbina oligarhije na vlasti, jer je jasno da je njihov kraj bliži nego ikad. Zanima nas isključivo Crna Gora, njeni građani i obnova tradicionalnih vrijednosti za koje smo se borili od svog osnivanja, a koje su vaskrsle ovih dana. Narod Crne Gore se probudio, duh slobode se širi, a odlučnost da se ne preda sveta zaostavština naših predaka više niko i ništa ne može slomiti. Socijalistička narodna partija poručuje svim građanima da zadrže mir, pribranost i staloženost, da ne dozvole sebi da podlegnu provokacijama, već da učinimo sve da razumom, slogom i bratskom ljubavlju ostvarimo konačni cilj", zaključili su iz SNP-a.

Bonus video: