Đurović: Nisam blizak opozicionim partijama

U istoj rečenici novinar navodi da je ASK utvrdila kod Đurovića i Vukčevća postojanje sukoba interesa, što nije tačno. ASK je u slučaju Gorana Đurovića utvrdila kršenje člana 11 i 13 Zakona o sprečavanju korupcije, odnosno ograničenja u vršenju javne funkcije što sasvim izvjesno nije „sukob interesa
118 pregleda 7 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Zoran Đurić
Goran Đurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.02.2018. 15:45h

Razriješeni član Savjeta RTCG i NVO aktivista Goran Đurović reagovao je na tekst “Dobre momke glume preko leđa Pejovića” koji je u nedjelju objavljen u “Vijestima”.

Đurovićevo reagovanje prenosimo integralno.

U tekstu koji potpisuje Darvin Murić, sa naslovom “Dobre momke glume preko leđa Pejovića” objavljenom u listu “Vijesti” od 25. februara 2018. godine, na strani 2 i 3, između ostalog je navedeno: “Agencija za sprečavanje korupcije je ranije utvdila da su članovi Savjeta RTCG, opoziciji bliski NVO aktivista Goran Đurović i režiser Nikola Vukčević u sukobu interesa, a Skupština ih je nakon odluka ASK razriješila iz Savjeta.” Novinar “Vijesti” je upotrijebio kvalifikaciju i tendenciozno čitaocima sugerisao da je Goran Đurović NVO aktivista koji je blizak “opoziciji”.

Novinar je kao činjenicu prenio neprovjerenu informaciju koja nije tačna i koja je stavljena u nepravilan kontekst, čime je prekršen profesionalni standard i Kodeks novinara Crne Gore. Kao građanin i aktivista NVO imam stavove o vlastima i opoziciji koje javno iznosim. Vjerujem da se moji javno iznijeti stavovi ne sviđaju ni jednima ni drugima pa je novinar slobodno mogao jednako besmisleno da ustvrdi da sam blizak DPS-u.

U istoj rečenici novinar navodi da je ASK utvrdila kod Đurovića i Vukčevća postojanje sukoba interesa, što nije tačno. ASK je u slučaju Gorana Đurovića utvrdila kršenje člana 11 i 13 Zakona o sprečavanju korupcije, odnosno ograničenja u vršenju javne funkcije što sasvim izvjesno nije „sukob interesa“.

Bonus video: