"STRAH ŽIVOTU KALJA OBRAZ ČESTO"

SD: SDP maže oči javnosti, ali joj to neće pomoći da pređe cenzus na izborima

"Da li je istina da ste u koalicionoj vlasti sa onima koji vas nazivaju jeftinom političkom robom Mila Đukanovića koju je svako odbacio kao posljednji politički otpadak?"
5443 pregleda 41 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokrate Crne Gore

Najnoviji pokušaji mazanja očiju javnosti, po receptu kojeg ste i do sad primjenjivali, neće vam pomoći da pređete cenzus na predstojećim, kako lokalnim, tako i parlamentarnim izborima koji dolaze vrlo brzo, poručile su Socijaldemokrate (SD) Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Oni su reagovali na saopštenje SDP-a u kome se između ostalog poručuju da je predsjednik SD-a i Skupštine Crne Gore Ivan Brajović koštao državu i građane 250 miliona eura i da mu je mjesto mu je u Spužu.

"Ona čuvena Njegoševa „strah životu kalja obraz često“ idealno se uklapa u politički profil partije u nestajanju zvane SDP, koja je svoj politički obraz odavno izgubila. Građani su, dakle, ti koji su SDP-u kazali šta misle o njima lično i politici koju reprezentuju, tako da su nas na taj način poštedjeli potrebe spuštavanja na njihov nivo", saopštili su iz SD -a. 

Oni su kazali da "umjesto mlaćenja prazne slame i jeftinog pokušaja izbjegavanja odgovora na veoma važna pitanja, još jednom pitaju S(tranku) D(emagoga) i P(opulista)":

  "1. Da li je istina da ste sa DF-om htjeli da gradite bolju Crnu Goru?

    2. Da li su njihovi lideri bili za vas, kako ste ih od milošte zvali, ugledni parlamentarci sve dok očigleno nijesu u Skupštini Crne Gore pogodili flašom u glavu vašeg počasnog predsjednika?

    3. Da li i nakon toga sa njima, za koje sami kažete da vas njihova politika nekad asocira na fašizam, vršite vlast u Budvi i Herceg Novom, a podsjećamo javnost da vas drže u vlasti u tim opštinama iako im nijeste potrebni za većinu, a u Budvi čak nemate niti jednog odbornika?

    4. Da li je istina da ste u koalicionoj vlasti sa onima koji vas nazivaju jeftinom političkom robom Mila Đukanovića koju je svako odbacio kao posljednji politički otpadak?

    5. Da li je istina da ste zahvaljujući neprincipijelnoj politici došli do toga da u više od pola crnogorskih opština nemate niti jednog odbornika, a da u Glavnom gradu u trojnoj koaliciji nijeste prešli cenzus?", pitali su iz SD-a.

Iz te stranke su rekli da je "odgovor na sva ova pitanja je jedno veliko da", koje, kako tvrde "najbolje govori o kvalitetima u političkom, i u ljudskom smislu SDP-a".

Preporučujemo za Vas