Demos: Privođenje Vujoševića ima funkciju zastrašivanja

Dodaju da barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara
5113 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demos, Demos, Demos
Ilustracija, Foto: Demos, Demos, Demos

Jučerašnja operacija privođenja Sava Vujoševića bivšeg odbornika Skupštine Opštine Bar i predsjednika barskog odbora Demosa po svemu sudeći ima funkciju zastrašivanja građana, saopšteno je iz ove partije.

"Nemajući namjeru da sputavamo akcije policije na osnovu zakonskih propisa, a želeći da se takve akcije odvijaju u kriminogenim sredinama u nažalost duboko kriminalizovanom crnogrskom društvu, hapšenje Vujoševića u akciji velikim brojem policajaca navodi na sumnju da se radi o drugim motivima. Neposjedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje naslijeđeno od pokojnog oca mogu biti kažnjiva materija, ali ne i razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila", kazali su iz Demosa.

Dodaju da barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara.

"Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vjernik. Posebno ćemo sagledati motive hapšenja i način izvođenja ove akcije u svijetlu političko-prijetećih izjava Mila Đukanovića učesnicima protesta koje je javno neodgovorno, uvredljivo i agresivno nazvao “pokretom ludaka”, zaključili su iz Demosa.

Bonus video: