SNP traži smjenu funkcionera u Budvi, jer su napustili partiju

“Očekujemo da se ti postupci pokrenu odmah kako bi se spriječila moguća zloupotreba političkih pozicija proisteklih iz izbornog rezultata SNP-a u formiranju novih političkih partija koje nemaju nikakve veze sa izborima iz 2016”
8736 pregleda 8 komentar(a)
Krsto Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Krsto Rađenović, Foto: Vuk Lajović

Vladajuća Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je juče od koalicionih partnera u Budvi da smijeni pet njihovih funkcionera, koji rade u opštinskim preduzećima, jer su napustili tu partiju i ne zastupaju njihove interese.

Lider budvanskog SNP-a Krsto Rađenović pismeno je na adrese svih partija koje čine budvansku vlast zatražio poštovanje koalicionog sporazuma, prema kome je precizirano kojoj je partiji pripalo koje funkcionersko mjesto u upravi i javnim preduzećima i ustanovama.

“Kao potpisnici Sporazuma o postizbornoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u Opštini Budva iz 2016. koji su pored SNP-a potpisali i predsjednici opštinskih odbora Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta, Socijaldemokratske partije, Građanskog pokreta URA, DEMOS-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković, a kojim je konstutisana vlast u Opštini nakon lokalnih izbora, obraćamo vam se sa zahtjevom da se u skladu sa zakonom pokrene postupak razrješenja sa svih političkih i izbornih funkcija članova SNP-a koji više ne učestvuju u radu organa ove političke partije”, naveo je u dopisu Rađenović koji je juče stigao na adrese koalicionih partnera.

Rađenović je zatražio da Upravni odbori u preduzećima odmah razriješe nekadašnje njihove članove.

Zatražena je smjena direktora i zamjenika direktora Komunalnog preduzeća Rada Bauka i Ilije Gigovića, kao i člana Upravnog odbora tog javnog preduzeća Stijepa Stanišića. Iz SNP-a traže i smjenu pomoćnika direktora Turističke organizacije Budve Vuka Rucovića i pomoćnice opštinskog preduzeća “Mediteran reklame” Bojane Drakulić.

“Očekujemo da se ti postupci pokrenu odmah kako bi se spriječila moguća zloupotreba političkih pozicija proisteklih iz izbornog rezultata SNP-a u formiranju novih političkih partija koje nemaju nikakve veze sa izborima iz 2016”, zaključio je Rađenović.

Podsjećamo, SNP i DEMOS su na lokalne izbore 2016. izašli kao koalicija i osvojili dva odbornička mandata. Međutim, i odbornik SNP-a i odbornici DEMOS-a napustili su te partije. Odbornik SNP-a Goran Pejović već duži period nezavisno nastupa, ali podržava administraciju Marka Bata Carevića, dok odbornica Dragana Vujović je iz Demosa prešla u Demokrate.

Ovaj najnoviji zahtjev SNP-a koji bi mogao da izazove novi potres u i onako razjedinjenoj koaliciji, koja mjesecima prolazi kroz manje i veće krize, upućen je u vrijeme kada su funkcioneri čije se smjene traže promovisali novi građanski pokret koji će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima. “Vijesti” su nedavno objavile da su nezadovoljni političkim prilikama u Budvi, nepovjerenjem između Demokrata i Demokratskog fronta i iznevjerenim obećanjima građanima, grupa opoziciono nastrojenih građana na čelu sa Ilijom Gigovićem i Vukom Rucovićem pokrenuli incijativu za formiranje građanske liste. Grupa građana ubrzo će promovisati program i započeti javnu kampanju za predstojeće lokalne izbore, koji najkasnije bi morali u Budvi da budu organizovani u septembru ove godine.

Bonus video: