Vuletić: DF se jezikom KOS-a ostrvio na Dakića, atakuju na državu i svakog ko je brani i štiti

"Zabrinuli bismo se da su nešto pohvalno rekli, jer se od nastavljača četničke tradicije, najamnika stranih država i nosilaca antidržavne politike - ništa drugo i ne očekuje"
2221 pregleda 6 komentar(a)
Vuletić, Foto: Skupština Crne Gore
Vuletić, Foto: Skupština Crne Gore

Ne čudi nas što se Demokratski front (DF) jezikom KOS-a ostrvio na načelnika Generalštaba VCG Dragutina Dakića, pošto se i očekuje od ove grupacije da atakuje na državu i svakog ko je brani i štiti, saopštio je danas Milorad Vuletić, član Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore.

On je reagovao na saopštenje DF u kome se između ostalog navodi da je Dakić moralno srozao sebe i čast oficira.

"Zabrinuli bismo se da su nešto pohvalno rekli, jer se od nastavljača četničke tradicije, najamnika stranih država i nosilaca antidržavne politike - ništa drugo i ne očekuje. Kao što ne čudi pokušaj njegove diskreditacije od penzionisanog, nekada visokopozicioniranog generala, koji je izdao sve vojske i države kojima je služio, samozvanog eksperta za geopolitiku koji u svojoj politikantskoj ostrašćenosti prema nosiocima državnih funkcija zaboravlja da su politički protesti protiv države čiji si vojnik nespojivi sa tim časnim zanimanjem", istakao je Vuletić, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

On je dodao da se podrazumijeva da svaki vojnik može da iskazuje svoja vjerska osjećanja, i to je nesporno pravo koje mu daje upravo Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Međutim, okupljanja koja imaju formu vjerskih skupova, a u suštini političkih protesta na kojima su dominantna obilježja strane države, s kojih se čuju uvrede upućene institucijama Crne Gore, nijesu mjesta primjerena za nekog ko se svečano zakleo da će braniti "nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore". Jer i laicima je jasno da se na ovim protestima, kamufliranim crkvenim ruhom, upravo atakuje na ove elemente naše državnosti", rekao je Vuletić.

Bonus video: