DPS Kotor: Završena višemjesečna farsa

Iz kotorskog DPS-a ističu da ih raduje odluka suda i, kako su kazali, činjenica da je pravda zadovoljena
2880 pregleda 2 komentar(a)
DPS Kotor
DPS Kotor
Ažurirano: 25.02.2020. 19:00h

Odlukom Upravnog suda Crne Gore da se odbije tužba bivše predsjednice kotorskog parlamenta Dragice Perović kojom je namjeravala da ospori svoju smjenu, završena je višemjesečna farsa bivše kotorske vlasti kojom su Dragica Perović i kotorske Demokrate Vladimira Jokića u saradnji, "pokušavali da se održe na vlasti brojnim zloupotrebama zakona, nelegalnim pečaćenjem sale Skupštine opštine i drugim potezima koji su narušili ugled institucija lokalne samouprave Kotora", saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Kotoru.

Odluka Upravnog suda je, kako ističu iz te partije, potvrdila tvrdnje Demokratske partije socijalista Kotor da je Dragica Perović bila u obavezi da zakaže sjednicu lokalnog parlamenta do 20. juna, a ne kako je ona tvrdila osam dana kasnije, te da je 17 odbornika potpuno u skladu sa zakonskim propisima sazvalo sjednicu za 27. jun, na kojoj je Perovićeva "voljom većine predstavnika građana razriješena sa mjesta predsjednice Skupštine opštine Kotor."

"Smjena bivše predsjednice SO Dragice Perović uslijedila je nakon što su institucije grada bile blokirane duže od dvije godine od održavanja lokalnih izbora, zahvaljujući nemogućnosti dogovora koalicije na vlasti i samovolji bivših funkcionera, čije mandate je obilježilo nefunkcionisanje grada, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, izbor predsjednika Opštine glasanjem flomasterima u boji, i brojnim zloupotrebama koje su se dešavale na očigled i uz saglasnost bivše predsjednice SO Dragice Perović", dodaju iz kotorskog DPS-a.

Iz tog odbora ističu da ih raduje odluka suda i, kako su kazali, činjenica da je pravda zadovoljena.

"Ali se još više radujemo sudu naših sugrađana koji vide boljitak u gradu od juna 2019. nakon formiranja nove vladajuće većine u Kotoru, gdje je učmalu i nefunkcionalnu zamijenila odgovorna vlast koja je posvećena svim građanima, a ne samo onima sa crvenim kravatama", zaključuju iz kotorskog DPS-a.

Bonus video: