obilježili 14 godina od osnivanja partije

Husović: BS doprinijela da Crna Gora bude sigurno mjesto za život svih građana

"Koncept građanske, multietničke Crne Gore, jedini je održivi model, na koji smo i te kako ponosni", kazao je predsjednik Bošnjačke stranke
2146 pregleda 14 komentar(a)
Husović, Foto: Bošnjačka stranka
Husović, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka je učesnik svih važnih političkih procesa u državi, što je pokazatelj da je naša ideja iz 2006. godine naišla na odobravanje, kazao je lider te partije Rafet Husović, povodom 14 godina od osnivanja BS.

"Siguran sam da će vizija osnivača Bošnjačke stranke biti potvrđena i narednih godina, uz podršku mladih ljudi, koji su budućnost naše partije", kazao je on.

Bošnjačka stranka je osnovana u Rožajama je 26. februara 2006. godine. Iz te stranke navode da su jedini autentični politički zastupnik interesa Bošnjaka u Crnoj Gori, te da je za relativno kratak period postojanja, kroz aktivnu realizaciju programskih odrednica, BS unaprijedila status Bošnjaka u državi na svim nivoima i postala važna poluga u državnoj vlasti.

“Na današnji dan prije 14 godina, nakon dugih priprema, osnovali smo Bošnjačku stranku, što je bio početak realizacije političkog projekta koji je imao za cilj da bošnjački narod u Crnoj Gori dovede na poziciju aktivnog sudionika na političkoj i ukupnoj društvenoj sceni gdje se, slobodno mogu reći, danas po prvi put u svojoj istoriji nalazi. Bošnjačka stranka je svojom političkom vizijom podržala sve ideje koje su vodile ka zajedničkom cilju – približavanju Crne Gore zajednici evropskih država. Za 14 godina učešća na političkoj sceni Crne Gore, Bošnjačka stranka je svojim djelovanjem doprinijela da država Crna Gora danas bude sigurno mjesto za život svih njenih građana. Koncept građanske, multietničke Crne Gore, jedini je održivi model, na koji smo i te kako ponosni", kazao je Husović.

Crna Gora je, kako ističe, danas građanska država, koja je na demokratski način obnovila svoju nezavisnost.

"Mi smo danas punopravna članica NATO Alijanse, a takođe smo i pred vratima EU. Nastavljamo naš put ka još intezivnijem razvoju”, poručio je lider Bošnjačke stranke.

Preporučujemo za Vas