Demokrate: Ne smijemo zaboravitii ratne huškače iz mračnog vremena, među njima i Đukanović

"Zločin ne zna za vjeru ili naciju, žrtva ne zna za vjeru ili naciju"
2360 pregleda 5 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Danas se navršava 27 godina od zločina u Štrpcima u kojem je 19 osoba izgubilo život, a nažalost, nakon toliko vremena nema pomaka u istrazi i pronalaženju svih odgovornih, izvršilaca i nalogodavaca, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Očito da neko u vrhu vlasti radi sve kako bi se zločin zataškao, a odgovorni prikrili. Kao što ne smijemo zaboraviti zločine, tako ne smijemo zaboraviti ni ratne huškače tog mračnog vremena, među kojima je i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su kazali da se snažno zalažu da svi zločini dobiju pravne epiloge ko god da ih je počinio i nad kim god da su počinjeni.

"Zločin ne zna za vjeru ili naciju, žrtva ne zna za vjeru ili naciju. Demokrate će svim svojim bićem nastojati da se nikada više ne ponove tragična i mračna poglavlja iz naše zajedničke istorije. Mir, stabilnost i ekonomski prosperitet su vrijednosti koje spajaju ljude svih vjera i nacija koji žele napredak i svijetlu budućnost svojoj djeci. A oni koji promovišu mržnju zaslužuju prezir i osudu", piše u saopštenju Demokrata.

Bonus video: