Brajović: Crna Gora postigla prepoznatljive rezultate

Brajović je kazao da ohrabruje nedvosmislena podrška EP politici proširenja, koja je, kako je naveo, najbolja politika Evropske unije, a koja mora biti zasnovana na individualnim postignućima država kandidata.
543 pregleda 5 komentar(a)
Brajović i Popović sa delegacijom ALDE, Foto: Skupština Crne Gore
Brajović i Popović sa delegacijom ALDE, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora je postigla prepoznatljive rezultate u reformskim aktivnostima, dobrosusjedskoj saradnji i jačanju demokratizacije društva, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa delegacijom ALDE grupe Evropskog parlamenta (EP).

Brajović je danas primio delegaciju ALDE u Evropskom parlamentu, koju predvodi predsjednik Grupe Hans van Balen.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je izrazio zadovoljstvo susretom sa poslanicima ALDE grupe, koja je nakon proteklih izbora postala treće najjača grupacija u EP.

“Intenzivan dijalog i razmjena mišljenja i iskustava između poslanika Skupštine Crne Gore i EP su od izuzetnog značaja za snaženje našeg partnerstva“, ocijenio je Brajović.

On je kazao da ohrabruje nedvosmislena podrška EP politici proširenja, koja je, kako je naveo, najbolja politika Evropske unije, a koja mora biti zasnovana na individualnim postignućima država kandidata.

Balen je naglasio da je posjeta delegacije ALDE grupe potvrda dalje podrške evropskom putu Crne Gore.

„On je pozdravio prepoznatljive rezultate koje je Crna Gora postigla u reformskim aktivnostima, dobrosusjedskoj saradnji i jačanju demokratizacije društva“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili o važnosti aktivnog učešća svih aktera političke scene u unaprjeđenju zakonodavstva i demokratizacije društva.

Bonus video: