Predsjednici država saglasni: Odnosi Crne Gore i Hrvatske tradicionalno dobri

"Predsjednici su razmijenili mišljenja i o zajedničkoj saradnji u pogledu političkog i bezbjednosnog stanja na Jugoistoku Evrope, složivši se u ocjeni niza prijetnji"
101 pregleda 11 komentar(a)
Filip Vujanović, Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 23.02.2018. 19:55h

Predsjednik Crne Gore Fililp Vujanović i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ocijenili su bilateralne odnose dvije zemlje tradicionalno dobrim.

Kako je saopšteno iz kabineta Vujanovića, razmotrene su mogućnosti za osnaživanje bilateralnih odnosa.

"Predsjednici su se saglasili kako je potrebno ostvariti zamah po svim pitanjima na daljem unapređenju odnosa od interesa za afirmaciju dobrosusjedske saradnje. Naglasivši važnost nastavka proširenja EU za punu konsolidaciju hrvatskog jugoistočnog susjedstva, predsjednica Republike Hrvatske istakla je snažnu i predanu podršku Republike Hrvatske ostvarivanju članstva Crne Gore u EU. Predsjednici su razmijenili mišljenja i o zajedničkoj saradnji u pogledu političkog i bezbjednosnog stanja na Jugoistoku Evrope, složivši se u ocjeni niza prijetnji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su se Vujanović i Grabar Kitarović osvrnuli i na predstojeći sastanak na vrhu Sjevernoatlanskog saveza gdje su naznačili značaj posebne važnosti vjerodostojne politike otvorenih vrata Saveza.

Bonus video: