Božović: Srbije se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

"Srbija se ne miješa, niti će se miješati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", kazao je Božović
7619 pregleda 20 komentar(a)
Vladimir Božović i Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Vladimir Božović i Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 06.03.2020. 17:57h

Srbija se ne miješa, niti će se miješati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, kazao je ambasador Srbije u Podgorici, Vladimir Božović.

On je, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, istakao da vjeruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije i ocijenio da postoji prostor da se razlike prevaziđu.

"Srbija se ne miješa, niti će se miješati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", kazao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Božović je, kako je saopšteno iz parlamenta, Brajoviću prenio pozdrave srpskih zvaničnika, prije svega predsjednice Narodne Skupštine Srbije Maje Gojković.

On je kazao da će se tokom svog mandata posvetiti unaprjeđenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dvije države.

Brajović je kazao da je, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, bilo dosta neodmjerenih izjava, ali da Srbija i Crna Gora u daljem procesu evropske integracije, kroz saradnju i međusobno poštovanje, treba da prevaziđu sva nerazumijevanja.

On je poželio Božoviću uspješan mandat i naveo da je uvjeren da će svojim diplomatskim angažmanom doprinijeti da se odnosi Srbije i Crne Gore dovedu do nivoa obostranog razumijevanja i poštovanja.

Brajović je naglasio da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa svim državama regiona sa kojima gradi saradnju utemeljenu na interesima građana, ekonomskoj i geografskoj upućenosti jednih na druge.

Govoreći o politici proširenja, on je naveo da u spoljno-političkom kontekstu pristup Evropskoj uniji (EU) predstavlja prioritet Crne Gore i da će nastaviti da pruža Srbiji punu podršku na tom putu.

Brajović je kazao da je zadovoljan odličnom parlamentarnom saradnjom koja doprinosi daljem građenju odnosa dvije države.

Bonus video: