Marković: Izbori u Tivtu biće održani

"Građani mogu komotno i bez opterećenja da glasaju i odluče ko će dalje voditi Tivat putem razvoja kao i do sada", rekao je Marković
2189 pregleda 6 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 11.03.2020. 12:56h

Lokalni izbori u Tivtu će biti održani i biće demokratski, kazao je premijer Duško Marković komentarišući odluku opozicionih partija da neće učestvovati na njima.

"Postoje svi uslovi da se oni sprovedu na zakonit način i da iskažu realnu i stvarnu volju građana Tivta. Tivat je danas mjesto u kojem se dobro živi, u kojem je najveći standard u Crnoj Gori, mjesto koje se prepoznaje na turističkoj i investicionoj mapi svijeta. Dakle, građani mogu komotno i bez opterećenja da glasaju i odluče ko će dalje voditi Tivat putem razvoja kao i do sada", rekao je Marković.

Dodao je da misli da će dio opozicije da učestvuje na tim izborima.

Marković je kazao i da postoje informacije da će "nezadovoljstvo ovakvom reakcijom opozicije" građane Tivta usmjeriti na formiranje neke građanske liste.

Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Demos saopštili su da će bojkotovati lokalne izbore.

Dio lokalnih aktivista opozicije i civilnog sektora, te nestranačkih ličnosti formirali su izbornu listu "Narod pobjeđuje".

Odluku da ne izađu na tivatske izbore donijeli su Demokratski front, Demokrate, URA, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora.

Takva riješenost centrala izazvala je nezadovoljstvo među tivatskim opozicionarima, pa su prekjuče i juče zvanične ostavke na mjesto čelnika OO Demokrata, Nove i DSS u Tivtu podnijeli Vladimir Arsić, Savo Klakor i Dejan Risančić koji će se kao građani naći na izbornoj listi "Narod pobjeđuje".

Lokalni izbori u Tivtu raspisani su za peti april.

Bonus video: