SD: Demokrate da se pozabave cijenama parkinga u Budvi i Herceg Novom

"Očekivali smo da će odbornik Vuković uputiti apel građanima da se ne parkiraju po zelenim površinama, da ne lome stubiće koji štite te površine, kao i da se ne parkiraju na trotoarima i parking mjestima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom"
2000 pregleda 4 komentar(a)
Marija Blagojević, Foto: Socijaldemokrate
Marija Blagojević, Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate (SD) poručile su Demorkatskoj Crnoj Gori da se pozabave cijenama parkinga u Budvi i Herceg Novom.

Iz SD-a su reagovali na saopštenje poslanika Demokrata u Skupštini Glavnog grada Branka Vukovića.

"Radi javnosti, uključujući i nedovoljno upućenog odbornika Vukovića, ukazaćemo na činjenice u vezi sa novim cjenovnikom parking usluga u Podgorici, na koji je Skupština Glavnog grada dala saglasnost krajem februara. Naime, dosadašnji cjenovnik nije mijenjan od 2011. godine kada je PDV bio 17% a danas je 21%, što znači da je navedeno povećanje išlo na teret Parking servisa", navodi se u saopštenju odbornice SD-a u Skupštini Glavnog grada, Marije Blagojević.

Ona dodaje da je novi cjenovnik usluga donio smanjenje cijena, u prvom redu mjesečnih pretplata od 10 do do 50 odsto.

"Za povlašćene korisnike-stanare cijena mjesečnih pretplata je smanjena u drugoj zoni za 12,5%, u trećoj zoni za 14%, dok su cijene zonskih parkinga, po satu, ostale iste. Na posebnim parkinzima i garažama (parkinzima sa rampom), smanjene su skoro sve cijene, osim cijene po satu. Tako povlašćeni korisnici-stanari umjesto dosadašnjih 30 plaćaju 25 eura, odnosno umjesto dosadašnjih 20 plaćaju 15 eura, a uveden je i niz drugih umanjenja za pravna i fizička lica od 10% do čak 50%".

Blagojević je podsjetila da su prije nekoliko mjeseci mijenjane cijene parkinga u dijelu grada oko Sportskog centra i gradskih bazena, te da je uvedeno niz povoljnosti za sportiste i rekreativce.

"Za očekivati bi bilo da se kolega Vuković pozabavi svojim političkim drugovima u opštinama gdje su Demokrate na vlasti, jer poređenja radi cijene parkinga u tim opštinama (Budva, Herceg Novi) su i po nekoliko puta veće nego u Podgorici (i do 2 eura po satu). Vjerujemo da će ih pitati kada će cijene u tim opštinama biti smanjene na cjenovni nivo koji je aktuelan u Podgorici, iako su imali 4 godine za to pa još nisu uradili. Očekivali smo i da će odbornik Vuković uputiti apel građanima da se ne parkiraju po zelenim površinama, da ne lome stubiće koji štite te površine, kao i da se ne parkiraju na trotoarima i parking mjestima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom. Nažalost, on ih podržava u tome", navela je između ostalog Blagojević.

Bonus video: