SNP Plav: Zločin je pokloniti i pedalj zemlje, a ne čakorske pašnjake i šume

"Mi smo za državu koja ima 13. 812 km². Narod traži samo da ono što je njegovo i bude tu i za buduće naraštaje"
82 pregleda 2 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 21.02.2018. 13:00h

Opštinski odbor SNP Plav smatra da Ankes sporazuma oko demarkacije granične linije između Crne Gore i Kosmeta, kao i dogovori crnogorskih i kosmetskih vlasti, čiji je sadržaj nepoznat građanima, uznemirava žitelje pograničnih mjesta Murino i Velike u Plavu.

U plavskom SNP-u navode da vlast manipuliše ovih dana, a da ministar spoljnih poslova Darmanović potpisuje Aneks sporazuma o demarkaciji granice sa državom koja nije članica UN-a.

"Deklaracijom se predviđa formiranje zajedničke radne grupe za obiležavanje granične linije što, shodno članu 7 Sporazuma, predstavlja završnu fazu demarkacionog procesa i ostavlja mogućnost za eventualne tehničke korekcije prilikom delimitacije na terenu. Tako to vide u našem vrhu čelnici, koji se faktički odriču dijela teritorije. Koga ste pitali? Zločin je pokloniti i pedalj zemlje a ne čakorske pašnjake i šume koji su crnogorsko nacionalno bogatstvo. Da li mirno spavaš, ministre Darmanoviću? Ti , koji si juna mjeseca 2017. godine rekao jasno i glasno: ,, Mi to ne vidimo kao prepreku, za nas to nije problem. Mi smo svoj proces završili. Mi smo jednostavno prihvatili to što su bile granice u bivšoj Jugoslaviji, međunarodna komisija je tu granicu potvrdila, potpisali smo sporazum sa Kosovom u Beču i naš Parlament je taj sporazum u dobroj vjeri ratifikovao“", navodi se u saopštenju.

SNP dodaje da se potcjenjuju svi onu koji se ne mire sa tim da se otkida dio crnogorske teritorije.

"Mi smo za državu koja ima 13. 812 km². Narod traži samo da ono što je njegovo i bude tu i za buduće naraštaje. Pitamo gospodu iz Vlade: da li je to još jedno ugnjetavanje sjevera Crne Gore? Kakav nam vi prosperitet garantujete? Neko je rekao da “država garantuje slobodu ćutanja“. Da li ste to vi iz vlasti koji ćutite i prodajete nešto što nije vaše? To je imovina mještana Polimlja, ali i slavne Velike koja je u prošlosti dosta propatila i tu zemlju natopila krvlju", zaključuje se.

Bonus video: