Krivokapić: Finansijska i politička podrška EU došla kad je najpotrebnije

"Crna Gora će dobiti desetine miliona eura od EU za podršku svom zdravstvenom sistemu i oporavku ekonomije, sto je skoro dvije godišnje pomoći, a imamo u najavi mogućnost pristupa sredstvima EU fonda solidarnosti", saopštio je Krivokapić
5090 pregleda 17 komentar(a)
Krivokapić, Foto: SDP, SDP
Krivokapić, Foto: SDP, SDP

Evropska unija je svojom odlukom o izdašnoj finansijskoj podršci Zapadnom Balkanu pokazala da je solidarnost i dalje jedan od temeljnih principa njenog ustrojstva i djelovanja, saopštio je Poslanik u Skupštini Crne Gore i član Odbora za evropske integracije Ranko Krivokapić.

"Crna Gora će dobiti desetine miliona eura od EU za podršku svom zdravstvenom sistemu i oporavku ekonomije, sto je skoro dvije godišnje pomoći, a imamo u najavi mogućnost pristupa sredstvima EU fonda solidarnosti. Veoma je važno da su partneri i prijatelji uz Crnu Goru kada je teško i u trenutku kada su i oni sami u velikim problemima", saopštio je Krivokapić.

On je dodao da pomoć dolazi kad je najpotrebnija.

"Veoma je važno i da značajna finansijska i politička podrška regionu dolazi kada je to najpotrebnije i kada je sve više sumnji prisutno na javnoj sceni vezano za politiku proširenja. Poseban pečat svemu tome daje i odluka o početku pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom", navodi se u saopštenju.

Krivokapić smatra da je sve ovo pokazatelj evropske posvećenosti i pažnje na djelu i potvrda da se region, i Crna Gora u njemu, kako tvrdi, vide kao neodvojivi dio evropske porodice naroda i u perspektivi vrijednosnog sistema kojega personifikuje EU.

"Crna Gora će u ovom periodu punom izazova i sama pokazati da je najjača onda kada je to najteže. Uostalom, to smo bezbroj puta pokazali i u našoj daljoj i bližoj prošlosti", navodi se u saopštenju.

"Pomoć i podrška strateških partnera će nam samo dodatno pomoći da shvatimo da je socijalna kohezija i okupljanje oko ciljeva održivog razvoja i evropskog modela političko-ekonomskog upravljanja jedina perspektiva ovoga društva", zaključio je Krivokapić u saopštenju..

Bonus video: