Crnogorska traži smjenu Carevića

“Kako je za podnošenje incijative potreban potpis trećine odbornika, ukoliko ste saglasni sa inicijativom, možete je potpisati u prostorijama Crnogorske“, navodi se u dopisu u koji su “Vijesti” imale uvid
4695 pregleda 2 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović
Ažurirano: 30.03.2020. 15:10h

Dio vladajuće koalicije u Budvi - Crnogorska, zatražila je da gradonačelnik Marko Bato Carević bude razriješen dužnosti, ali se ta inicijativa nije našla na dnevnom redu Skupštine zbog izbijanja epidemije koronavirusa.

U Crnogorskoj je potvrđeno “Vijestima” da su još 15. marta sačinili predlog za razrješenje Carevića, a navodno ga je potpisalo više od 11 odbornika, što je preduslov da bi se našao na dnevnom redu Skupštine.

“Kako je za podnošenje incijative potreban potpis trećine odbornika, ukoliko ste saglasni sa inicijativom, možete je potpisati u prostorijama Crnogorske“, navodi se u dopisu u koji su “Vijesti” imale uvid.

Dopis je navodno dostavljen i odbornicima Demokratske Crne Gore, odbornici GP URA Boženi Jelušić, nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću, opozicionim odboricima DPS i odbornici SD Milici Petričević.

Budvanski parlament broji ukupno 33 odbornika.

Crnogorska ima tri odbornička mandata, pa ukoliko bi 13 opozicionih odbornika DPS-a i SD-a podržalo inicijativu, bio bi potreban još samo jedan glas za smjenu Carevića.

O inicijativi će se raspravljati na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine, a neizvjesno je kada će to biti s obzirom na situaciju sa epidemijom koronavirusa.

Bonus video: