Kolić: Marković za donacije zahvaljuje samo kriminalcima

"Pozivamo Duška Markovića da se izvini građanima Crne Gore i promijeni ustaljeni, na tajkunsko-partijske interese sračunati, obrazac ponašanja..."
5934 pregleda 8 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je premijera Duška Markovića da na donacijama u borbi protiv koronavirusa "zahvaljuje samo kriminalcima".

Poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, Dženan Kolić navodi da uprkos tome da je veliki broj građana uzeo učešća u humanitarnim aktivnostima, kako doniranjem sredstava, tako aktivizmom u Crvenom krstu i drugim humanitarnim organizacijama, od predsjednika Vlade o njihovom doprinosu se "nije čuli ni riječ".

"Naravno, jasno je da Marković ne osjeća potrebu da uputi riječi zahvalnosti običnim građanima Crne Gore, dok je istovremeno prvi potrčao da se zahvali svom prijatelju, čuvenom i svjetski poznatom tajkunu i bjeguncu, Taksinu Šinavatri. Reklo bi se: “sličan se sličnom raduje”, pa se tako Marković ne identifikuje sa običnim građanima već sa bjelosvjetskim tajkunima i bjeguncima od pravde".

Kolić dodaje da je Marković "vješto izbjegao" i da zahvali Mitropoliji crnogorsko-primorskoj...

"Koja je prethodnih mjeseci, po njegovim riječima, udarala na temelje države, istovremeno štiteći njen pravni poredak, a koja je u kriznim momentima donirala čak dva respiratora. Takođe, Marković nije uzeo za shodno ni da zahvali Islamskoj zajednici koja je obezbijedila donaciju u prehrambenim proizvodima za 200 porodica u Tuzima. Premijer je pokazao da i u najtežim momentima pravi razdore i podijele dijeleći ugrožene na članove DPS-a i one koji to nijesu, tako da mu ni ugroženi nijesu isti, kao što mu ni donatori nijesu isti, jer obični građani ne zaslužuju zahvalnost za pomoć, ali kriminalci koji mu pomažu u izbornim zloupotrebama očigledno zaslužuju i zahvalnost i počasti", saopštio je Kolić.

Navodi i da je "ovakvo ponašanje predsjednika Vlade dokaz da DPS želi da interesno i politički profitira na muci u kojoj se našao naš narod".

"I umjesto da zahvali svima koji su dali bilo kakav doprinos, da pozove građane na jedinstvo, slogu i zajedništvo, da djelovanje usmjeri na pomoć svim ugroženim i saniranje posledica koje uzrokuje novi Korona virus, Marković radi sve što je suprotno državničkom i odgovornom postupanju. Shodno tome, pozivamo Duška Markovića da se izvini građanima Crne Gore i promijeni ustaljeni, na tajkunsko-partijske interese sračunati, obrazac ponašanja, te da se fokusira na primarne ciljeve borbe protiv novog Korona virusa, a to su jačanje zdravstvenih kapaciteta i pomoć svim ugroženim građanima", zaključio je Kolić.

Bonus video: