Zeković Đukiću: Opština Kolašin mora pokazati brigu, a može i konkretno pomoći

Može, preporučuje Zeković, subvencionisati Komunalno i Vodovod kako bi pogođene oslobodili računa za tri mjeseca, može osloboditi poreza na nepokretnosti sve koje mjere Vlade pogađaju i poljoprivredne proizvođače, osloboditi taksi za pristup putu i korišćenje javnih površina, taksiste taksi za licence, osloboditi dijela prireza, a plaćanje ostatka odložiti, konkretno pomoći najugroženije…
1040 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Igor Sljivančanin, Igor Sljivančanin
Bojan Zeković, Foto: Igor Sljivančanin, Igor Sljivančanin
Ažurirano: 09.04.2020. 11:01h

„Vaš odgovor bi mogao zvučati i suvislo, kad bi ono što navodite bilo istina. Ako nijesam u pravu ja koji kažem da porška privredi kasni, vjerovatno ste u pravu Vi po kome je ona vjerovatno preuranjena ili bar blagovremena. Jedini problem je što pomoći uopšte nema“- napisao je šef odborničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković, odgovorajući predsjedniku kolašinske SO Milan Đukiću.

Zeković je prije dva dana zatražio od Đukića zakazivanje kolegijuma predsjednika SO, kako bi se, „poštujući preporuke zdrvstvenih institucija, razgovaralo o aktivnostima lokalne uprave u dosadašnjem i predstojećem periodu“.

„Razgovarajte sa ljudima kojih se ovo tiče, kojima je rad veoma otežan ili potpuno zabranjen, pa ćete od njih čuti da im je podrška već bila potrebna. Morate razumjeti da ne rade svi u lokalnoj upravi. Da bi podrška do sada bila preuranjena recite radnicima koje najveći hotel u gradu primorava da potpisuju nezakonite anekse ugovora o radu kako bi primali 55 eura, ili mnogim drugima koji ostaju bez posla, recite to preduzetnicima i privrednicima koji se bore da prežive ovu situaciju, a bez pomoći ne mogu opstati i sačuvati zaposlene. Od njih ćete čuti kako gledaju na činjenicu da ih gotovo mjesec od uvođenja mjera niko nije ni kontaktirao, a kamoli im pomogao. „- napisao je Zeković predsjedniku SO.

Šef odborničkog kluba SDP tvrdi da „Opština mora pokazati brigu, a može i konkretno pomoći“. Može, preporučuje Zeković, subvencionisati Komunalno i Vodovod kako bi pogođene oslobodili računa za tri mjeseca, može osloboditi poreza na nepokretnosti sve koje mjere Vlade pogađaju i poljoprivredne proizvođače, osloboditi taksi za pristup putu i korišćenje javnih površina, taksiste taksi za licence, osloboditi dijela prireza, a plaćanje ostatka odložiti, konkretno pomoći najugroženije…

„Sve bi se to moglo kada se vlast ne bi doživljavala kao plijen, već kao mogućnost da pomognete zajednici .Cilj moje inicijative je da zakažete sjednicu Kolegijuma, jer i sami priznajete da je neke mjere nemoguće donijeti bez sjednice SO. Kako smo, uvidjevši da to Opština ne radi, pripremili mjere podrške koje možemo pružiti sa lokalnog nivoa, još jednom tražim da zakažete sjednicu Kolegijuma na kome ćemo čuti i stav ostalih kolega. Juče je i Klub odbornika DPS-a u pokušaju disciplinovanja predsjednika Opštine najavio sopstvenu inicijativu, pa je bolje da sjednicu zakažete sada kada je potrebno, a ne kada vam iz DPS-a kažu.“- napisao je Zeković Đukiću.

Reći da nema povećanja broja zaposlenih u lokalnoj upravi, tvrdi Zeković, „u trenutku kada je prije dva dana istekao rok za prijavu novih zaposlenih, a što svi mogu provjeriti na Sajtu ZZZCG je zaista hrabro“.

„To reći je zaista hrabro , da ne kažem nešto drugo. Nije Kolašin preveliki da ljudi ne znaju koga ste sve primili da prima platu na teret građana. Nije u pitanju jedan ili dva, kako tvrdite, već desetine. Ko od nas govori istinu znaju svi građani Kolašina. Na kraju, jer je najmanje važno, inicijativu sam poslao Vama 06.aprila, a u medijima je objavljena naredni dan. Kada biste češće svraćali na posao mogli bi je vidjeti na poslu, a ne u medijima. Ono što zamjerate meni ste uradili upravo Vi, poslali isti dan i meni i medijima. Ali ne trošite se na to, već stvorite proceduralnu mogućnost da rješavamo probleme građana i konkretno pomognemo, pa će biti vremena za nadgornjavanja ove vrste.“- zaključuje Zeković u odgovoru predsjedniku SO.

Bonus video: