Prava Crna Gora: Milačić saslušan i pušten na slobodu

"Ovakvim i sličnim hapšenjima, crnogorski režim pokazao je da je na snazi najočiglednija diktatura crnogorskog režima, koja pandemiju koronavirusa koristi kao izgovor da se bez ikakvog zakonski utemeljenog osnova obračunava sa svojim najvećim protivnicima", navode iz Prave
26801 pregleda 48 komentar(a)
Milačić u CB Podgorica, Foto: Boris Pejović
Milačić u CB Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2020. 16:14h

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pušten je na slobodu nakon višesatnog saslušanja i zadržavanja u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, nakon što se postupajući državni tužilac izjasnio da njegovim radnjama nije ostvareno biće nekog krivičnog djela, saopšteno je iz te partije.

"Ovakvim i sličnim hapšenjima, crnogorski režim pokazao je da je na snazi najočiglednija diktatura crnogorskog režima, koja pandemiju koronavirusa koristi kao izgovor da se bez ikakvog zakonski utemeljenog osnova obračunava sa svojim najvećim protivnicima", navode iz Prave.

Milačić je, kako su ranije saopštili iz te partije, priveden u prostorije CB Podgorica jer je prolazio pored Hrama Hristovog Vaskrsenja, nešto poslije 10 časova u periodu kada nije propisana zabrana kretanja i kada je, kako navode, veći broj građana, kao i svakog dana, prolazio tuda.

"Nakon što su mu službenici Uprave policije prišli i zatražili od njega dokumenta, kako bi ga legitimisali, obavijestili su ga da će biti priveden u prostorije Uprave policije, a zbog, kako su naveli, kršenja naredbe. Prava Crna Gora podsjeća da je naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela od 22. marta određeno da se u vjerskim objektima vjerski obredi obavljaju bez prisustva vjernika, ali nijednom naredbom nije određeno da vjernici ne smiju prolaziti pored vjerskih objekata", istakli su ranije iz Prave Crne Gore.

Iz te partije su tada dodali da vladajući režim koristi izrečene mjere za obračunavanje sa političkim protivnicima.

"Privođenje predsjednika Prave Crne Gore, kao i u mnogim slučajevima poslednjih dana, predstavlja najotvoreniju diktaturu nad građanima Crne Gore, režima koji u neproglašenom, a očigledno prećutno uvedenom vanrednom stanju, gazi Ustav i zloupotrebljava donešene naredbe radi zastrašivanja i borbe sa slobodnim ljudima i slobodnom Crnom Gorom. Prava Crna Gora najoštrije osuđuje nezakonito privođenje Marka Milačića i svih drugih građana i poziva međunarodne institucije da spriječi neustavno ponašanje represivnih organa crnogorske vlasti", zaključili su ranije iz Prave.

Bonus video: