Vučurović: Centrala DPS se uključila u rušenje vlasti u Budvi

Poslanik DF-a tvrdi da je Crnogorskoj ponuđeno da dobije čak dvije trećine mjesta u eventualnoj novoj vlasti u Budvi, uključujući i mjesto gradonačelnika
4202 pregleda 19 komentar(a)
Vučurović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Vučurović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Centrala Demokratske partije socijalista (DPS) iz Podgorice aktivno se uključila u rušenje vlasti u Budvi, koju predvodi Demokratski front, tvrdi poslanik DF-a Jovan Vučurović.

"Iz vrha DPS-a, nakon dogovora sa 'provjerenim' kadrovima u 'Crnogorskoj', tom strankoidu je ponuđeno da dobije čak dvije trećine mjesta u eventualnoj novoj vlasti", uključujući i mjesto gradonačelnika, tvrdi Vučurović.

"Međutim, opštinski odbor DPS Budva oštro se protivi ovako velikodušnoj ponudi koju je njihova centrala dala 'Crnogorskoj', jer bi i oni da se nešto pitaju u svojoj opštini. Oni svakako imaju drugi plan od centrale DPS-a i očekuju da bi, nakon preotimanja vlasti, odlučivali Budvani a ne neki 'iza brda'," dodaje poslanik DF-a.

Međutim, dodaje Vučurović, ovoga puta vrh DPS "ništa ne želi da prepušti slučaju".

"Zato se više uzdaju u to da upravljaju sa 'Crnogorskom', koju su, očigledno, stvorili od saradnika i spavača, nego u svoje partijske drugove iz Budve. Nije nikakva tajna da je u centrali DPS, prilikom ovih dogovora sa 'Crnogorskom', napravljena i konkretna dinamika pljačkanja preostalih resursa u Budvi. Za neke takve nezavršene 'projekte', koji su zaustavljeni pobjedom opozicije u Budvi 2016. godine, potrebno je taman par mjeseci udružene vlasti 'Crnogorske' i DPS", dodaje poslanik DF-a.

Vučurović poručuje da se neće ispuniti "želja pljačkaša da preotmu Budvu".

"Jer će vlast DF i koalicionih partnera izdržati i ovo iskušenje zato što to želi ogromna većina građana. Što se tiče ponašanje 'Crnogorske', još jednom se potvrđuje da su stranke trećeg puta isključivo formirane kao spavači DPS-a, i to kao njegovo gradžanističko i soroševsko krilo", zaključuje Vučurović.

Bonus video: