Đurašković: Demos uz Carevića

"Posljednja politička kriza, jasno pokazuje da je, u vremenu u kome su, nažalost, obmane, podmetačine i raznorazne manipulacije ključno vrjednosno mjerilo, upravo čovjek Carevićevog profila pogodna meta svakojakih političkih napada"
2191 pregleda 13 komentar(a)
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Lucija Đurašković, Foto: Demos

Opštinski odbor Demosa u Budvi izrazio je punu podršku predsjedniku Opštine Budva, Marku Careviću.

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje predsjednica OO Demos – Budva Lucija Đurašković, Carević je u svom dosadašnjem mandatnom periodu Opštinu "vidno unaprijedio, kako na planu finansijskog sektora, tako i u sferi rješavanja gorućih problema infrastrukture i drugih problema koji sveukupno, već više godina, pa i decenija, tište građane".

"Kako smo svjedoci, DPS-ovski nemilosrdno pokradena i opustošena Budva, promjenom vlasti, ponovo je počela da se stabilizuje, unaprjeđujući svoj neprocjenjivi potencijal. Međutim, posljednja politička kriza, jasno pokazuje da je, u vremenu u kome su, nažalost, obmane, podmetačine i raznorazne manipulacije ključno vrjednosno mjerilo, upravo čovjek Carevićevog profila pogodna meta svakojakih političkih napada. Konkrektan slučaj, takođe, jasno pokazuje da recedivi starog, trulog i klimavog kriminogeno-korupcijskog režima ne miruju već otpočinju sa ponovnim buđenjem i to nekoliko mjeseci pred izbore, u vremenu obuzetom bigom kako izaći iz socio-ekonomskih problema izazvanih koronavirusom", navela je Đurašković.

Dodaje da "pritajeni sateliti režima, poduprti signalima pohlepe i ličnog interesa, polako su počeli da otkrivaju svoje nezajažljivo lice ogledajući se ovog puta u čuvenom nezakonitom snu zvanom žičara "od sela do hotela".

"Jer, odluke na osnovu kojih je određena izgradnja žičare Čučuci – Brajići nijesu u skladu sa pozitvno pravnim propisima Crne Gore, prostorno planskim dokumentima i preciznim predviđanjem trase. Protivzakonite su, takođe, i odluke koje se odnose na troškove eksproprijacije i uključivanje privrednog društva "Cable car Montenegro" u određivanje nepravedne naknade mještanima, nosiocima imovinskog prava na zemljištu svojih predaka. Razni vidljivi i nevidljivi invenstitori i promoteri tog "projekta vijeka" pokazali su da ni u pravnom, ni ekološkom, a, samim tim, ni u moralnom pogledu nijesu postupali kao društveno odgovorna kompanija i savjesni pojedinci, već su se vodili politikom ličnih interesa upakovanog u javni interes, sa namjerom otimačine kojom bi oštetili prvenstveno mještane tog dijela budvanske opštine, čemu se Carević oštro usprotivio".

U saopštenju se između ostalog navodi i da je Demos kao stranka koja je svojim madatom bila koalicioni partner i tas na vagi, svojim djelovanjem bitno doprinio pozitivnoj promjeni i formiranju nove vlasti u budvi.

"Nažalost, kasnije, istisnut manipulacijom, prevarom i naknadnim prestrojavanjem odbornice kojoj je prethodno pruženo puno povjerenje od strane kolega, budvanski Demos postaje, takođe, žrtvom grube političke korupcije", zaključila je Đurašković.

Bonus video: